Bij ons in de familie, thema boekenweek start met vrouwencafé vol familieverhalen

AALTEN – Rondom het thema van de Boekenweek, organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort in samenwerking met Dr. Jenny en het vrouwencafé Dinxperlo, op dinsdag 19 maart een gezellige middag waarbij familieverhalen centraal staan.

De Boekenweek, het mooiste boekenfeest van Nederland, is van 16 t/m 24 maart. Het thema is dit jaar Bij ons in de familie. Iedereen maakt deel uit van een familie. Denk aan familie en de verhalen komen los. Daarom is er op 19 maart een gezellige middag vol familieverhalen. Bewoners van Dr. Jenny, deelnemers van het vrouwencafé en andere belangstellenden vertellen elkaar over gebruiken, herinneringen, gewoontes en rituelen in hun familie. Deze samenkomst van mensen met verschillende leeftijden en diverse culturele achtergronden, gaat ongetwijfeld voor gevarieerde en boeiende gesprekken zorgen.

Meedoen

Schuif je ook gezellig aan? Je bent op dinsdag 19 maart vanaf 14.30 uur van harte welkom in het Grand Café Dr. Jenny aan de Veensgracht 1 in Dinxperlo. Deel jouw familieverhalen of luister naar die van anderen. In verband met de voorbereidingen is het wel prettig wanneer je van tevoren laat weten dat je komt. Wethouder Joop Wikkerink heeft zich in ieder geval al aangemeld!

Boekenweekgeschenk

Het Boekenweekgeschenk is geschreven door de grootste schrijversfamilie van Nederland: de familie Chabot. Van 16 tot en met 24 maart 2024 krijg je Gezinsverpakking cadeau van je boekhandel bij aankoop van boeken ter waarde van minimaal 15 euro. Naast het Boekenweekgeschenk is een thema-uitgave met gedichten over families samengesteld en geschreven door Bart Chabot. De bundel is voor 5euro te koop in de boekhandel. Daarnaast inspireert de Bibliotheek Achterhoekse Poort op www.achterhoeksepoort.nl lezers graag met boekentips rondom het thema Bij ons in de familie.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-03-18 14:15:19


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.