Bewegen in de wijk op Nationale Buitenspeeldag bij kinderboerderij de Ahof

– Woensdag 14 juni krijgt het project ‘bewegen in de wijk’, verzorgd vanuit plan Talent Aalten, een extra sportief tintje. In kader van de Nationale buitenspeeldag wordt de kinderboerderij de Ahof omgetoverd tot een sportieve speeltuin waarin alles te beleven is voor zowel de jongere als de wat oudere jeugd. Naast veel sport-/spel en belevingsmateriaal is er ook de mogelijkheid om Bubbelbal te spelen, is er een luchtkussen en ook jullie voetbal skills kunnen geshowd worden op het pannaveld.

Buitenspeeldag wordt ook steeds meer ondersteund door het Aaltens verenigingsleven en dit jaar in het bijzonder atletiekvereniging AVA’70. Zij overhandigen woensdag een check aan de talencoaches die ingezet gaat worden om materialen aan te schaffen waar jong en oud gebruik van kunnen maken.

De Nationale buitenspeeldag is een initiatief van Nickelodeon en Jantje Beton en Paramount zenders Nickelodeon en Nick jr. gaan ieder jaar tijdens de Buitenspeeldag op zwart om buitenspelen te stimuleren. Het zou mooi zijn dat in Aalten ook alle schermpjes op zwart gaan en de jeugd in grote getale deelnemen aan dit sportieve evenement.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-06-10 08:22:24


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.