Bennita Freriks-Ten Hagen nieuwe gemeentesecretaris Winterswijk

WINTERSWIJK – Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 28 mei besloten Bennita Freriks-Ten Hagen te benoemen als gemeentesecretaris-algemeen directeur van de gemeente Winterswijk. Sinds 27 september 2023 was zij waarnemend algemeen directeur van Winterswijk. Vanaf 1 juni zal zij de functie van gemeentesecretaris-algemeen directeur vervullen.

Bennita Freriks is geboren en getogen in Winterswijk. Na het behalen van haar VWO-diploma heeft zij de Hogere Bestuursdienstopleiding gedaan met gemeentefinanciën als specialisatie. Zij heeft altijd bij gemeenten gewerkt, vooral op het gebied van financiën en bedrijfsvoering. Begin 2020 kwam zij in dienst bij gemeente Winterswijk als concerncontroller. “Ik ben trots en voel me vereerd dat ik deze mooie functie nu echt mag vervullen. Ik vind het fantastisch dat ik mij op deze manier kan inzetten voor mijn eigen gemeente” aldus Freriks.

Burgemeester Bengevoord: “Bennita heeft de afgelopen acht maanden als waarnemend directeur mooie stappen gemaakt in en met de organisatie. Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij met haar kwaliteiten het college en de organisatie verder helpt in het bouwen aan ons mooie Winterswijk en de uitdagingen die we als gemeente hebben.”

Bennita Freriks is 51 jaar en woont samen met haar man en twee kinderen in Winterswijk.

Geschreven door 1Achterhoek op 2024-05-29T16:19:28+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.