Bekendmaking optochtvolgorde altijd een spannend moment tijdens ontwerppresentatie

LICHTENVOORDE – Traditiegetrouw houdt het Bloemencorso Lichtenvoorde tijdens de Zomerse Keidagen de maquettepresentatie. Volgens voorzitter Thijs Kroezen een prachtig voorproefje op wat de bezoekers tijdens het bloemencorso in september te wachten staat. “Op zaterdag 6 en zondag 7 juli zijn belangstellenden van 12.00 tot 18.00 uur welkom bij Cultureel Centrum Den Diek. Om het extra makkelijk te maken is er gratis vervoer vanaf het centrum naar Den Diek met een elektrisch Bringobusje.”

Het corso is alweer enkele jaren te gast bij Den Diek en dat bevalt prima, aldus Thijs Kroezen. “Den Diek biedt alle mogelijkheden om de maquettes op een mooie manier te presenteren. En ook het Corsocafé op zaterdagmiddag is weer onderdeel van het programma, net als de tentoonstelling van de winnende foto’s van de Corsowedstrijd 2023.” Net als vorig jaar zet het corso weer een gratis pendeldienst op van de Markt naar Den Diek en terug met een elektrische Bringobus. De halte wordt ingericht op de hoek Markt-Dijkstraat.

Diversiteit in thema’sDe onderwerpen voor het corso zijn ook dit jaar weer zeer divers. Met tot de verbeelding sprekende titels als ‘Het geheim van Lichtenvoorde’, ‘Smokkelwaar(de)’, ‘En Garde!’ en ‘Kannibaal’. Thijs Kroezen: “Niet alleen ervaren ontwerpers zetten hun creativiteit in ten gunste van het corso in Lichtenvoorde, ook veel aanstormend talent laat zien wat ze in huis hebben. Het belooft weer een mooie optocht te worden op 8 september, nu al verbeeld in de veelkleurige maquettes.”

CorsoKids

Naast de maquettes voor het Bloemencorso 2024 is er nog meer te zien en vooral ook te doen bij Den Diek. Zo is er een ruimte ingericht waar kinderen kunnen knutselen onder het toeziend oog van mascotte Dahleo. Ook kunnen ze een speurtocht maken langs de maquettes.

De Corsokids hebben ook tekeningen en maquettes van hun wagens aangeleverd die al te bekijken zijn.

 OptochtvolgordeVoor de wagenbouwers vindt het meest spannende moment op zondagmiddag 14.00 uur plaats in de grote zaal van Den Diek. Dan wordt onder grote belangstelling de volgorde van de optocht bekend gemaakt. Thijs Kroezen: “De wagenbouwers presenteren hun wagen aan de leden van de Regiecommissie. Op basis daarvan stelt de Regiecommissie de volgorde van de 18 grote wagens vast. Dan moeten er soms pittige knopen doorgehakt worden. Er kan immers maar één als eerste starten en één moet de laatste zijn. Dus voor de wagenbouwers is dit altijd weer een spannend moment.”

Kaarten voor september online kopenHet Bloemencorso Lichtenvoorde vindt elk jaar plaats op de tweede zondag van september. Entree- en tribunekaarten zijn online te koop via www.bloemencorso.com. Tribunekaarten echter alleen voor zover de voorraad strekt.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-07-04T17:44:37+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.