Aldi opent de deuren op 31 mei in Vragenders buitengebied

– Op woensdagochtend 31 mei gaan de deuren van de nieuwe Aldi-vestiging aan de Heringsaweg 2a in Vragender open. De verbouw van van wat voorheen een aannemersbedrijf en een bedrijf voor chaletbouw was, is nu ingericht als winkel volgens de meest recente Aldi-formule, zegt de discountsupermarkt in haar persmededeling. Zo liggen direct bij binnenkomst versproducten zoals groente, fruit, vis en vlees. Ook komt de geur van afgebakken brood je meteen tegemoet.

De supermarkt ligt in het buitengebied van Vragender aan de weg die parallel loopt met de Hamelandroute richting het terrein van de Zwarte Cross. Aan de overkant ligt het industrieterrein De Kamp.
Gemeente Oost Gelre is verre van gelukkig geweest toen de aanvraag bij toenmalig wethouder Marieke Frank op het bureau lag. Detailhandel was binnen de bedrijfsbestemming van het voormalige aannemersbedrijf niet specifiek uitgesloten, dus kon de gemeente Oost Gelre een vergunning niet tegenhouden. De gemeente heeft samen met het Ondernemersfonds Lichtenvoorde, gekeken naar alternatieve oplossingen om Aldi op andere gedachten te brengen. Maar de supermarktketen ging daar niet in mee.

Beter te bereiken dan in centrumgebied

Aldi wil een toegankelijkere plek, die gemakkelijk te bereiken is met de auto en parkeergelegenheid voor de deur. Dat heeft de nog huidige locatie aan De Leest 35 in het centrum van Lichtenvoorde én naast de Lidl volgens Aldi niet. De afstand vanaf het parkeerterrein van de Nieuwmarkt naar de entree van de winkel is te groot. Andere supermarkten hebben dat niet, bevond Aldi. De plek aan de Heringsaweg heeft 120 parkeerplaatsen.

Lokale ondernemers

Het pand aan de Heringsaweg is verbouwd door MarkuBouw. Daarover zegt Aldi: “duurzaamheid is één van de belangrijkste pijlers voor Aldi. Elke dag werken we aan gezondere, duurzamere boodschappen en minder afval. Daarnaast betrekken we regionale aannemers, installateurs en leveranciers bij de verbouwing bouw, worden duurzame bouwmaterialen gebruikt en richten we de winkels zo duurzaam mogelijk in.”

De opening

Filiaalleider Berni Geurink gaat de supermarkt aan de Heringsaweg op 31 mei feestelijk openen. “De eerste 400 klanten krijgen bij aankoop van minimaal 20 euro aan boodschappen een tas met gegarandeerd een aantrekkelijke prijs. Op de kraskaarten van de openingsactie staan prijzen als een elektrische grasmaaier, een elektrische koelbox of tegoedbonnen van maximaal 250 euro. Voor klanten die naast het net vissen is er, zolang de voorraad strekt, een gratis Aldi‑boodschappentas. Om de openingsdag compleet te maken staat er een foodtruck op de parkeerplaats. Daar worden heerlijke verse gerechtjes met de producten van Aldi bereid die klanten gratis kunnen proeven.”

XL-Lidl betrekt Aldi-pand aan De Leest

Het Aldi-pand in het centrum van Lichtenvoorde komt niet leeg te staan. De naastgelegen Lidl wil uitbreiden en betrekt het pand waar de Aldi zit bij hun plan voor een Lidl-XL.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-05-23 10:39:27


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.