Aftellen tot de Obelink Nationaal Landschapsloop Winterswijk

– De wandel- en hardlooproutes van de Obelink Nationaal Landschapsloop zijn weer klaar en beloven weer een afwisselende tocht door het mooie coulisselandschap rond Winterswijk te worden. In het weekend van 29 september tot en met 1 oktober kunnen wandelaars en hardlopers uit het hele land zo ontdekken hoe mooi de natuur in het Nationaal Landschap Winterswijk in de kleurrijke herfst kan zijn.

Deelnemers aan het wandelweekend starten elke dag op een andere locatie. Vrijdag is dat Vakantiepark de Twee Bruggen aan de Meenkmolenweg 13 in Miste. Zaterdag kun je de veters voor de start vaststrikken op Camping de Vreehorst, Vreehorstweg 43. Zondag zet je de eerste stappen vanaf Vakantiepark de Italiaanse Meren aan de Buitinkweg 7, Kotten.

De starttijden op deze dagen: voor de 20 km van 8:00 tot 10:00 uur en de 10 en 15km van 8:00 tot 11:00 uur.

Aftellen tot de Obelink Nationaal Landschapsloop Winterswijk – Foto: PR

Marathon verlegt grenzen

De marathonroute is dit jaar weer vernieuwd. Zowel de sololopers als de duo’s en trio’s (die afwisselend de ruim 42 kilometer lopen en fietsen) kunnen rekenen op een natuurrijke route over verharde en onverharde ondergrond. Na de bekende start op het Vrijheidspark in het centrum van Winterswijk loopt het parcours bijna traditioneel weer over het strandbad en de watermolen. Dit keer gaan de lopers en fietsers zelfs meerdere gemeentegrenzen over want de route voert langs de Bekendelle, door het Woold richting Bredevoort langs de Slingeplas en door het bosgebied ’t Klooster naar Vragender. Het Korenburgerveen laten de lopers vanwege het natte voorjaar en zomer letterlijk links liggen. Met een ommetje door de groene long van Winterswijk bereiken de deelnemers de Markt waar ze hartelijk worden ontvangen.

Voor meer praktische informatie en deelname over de marathon zie de website. van Landschapsloop Winterswijk. Inschrijvingen lopen tot 25 september.

Hulp is welkom

De organisatie zoekt nog vrijwilligers die tijdens de marathon op 1 oktober als verkeersregelaar of routebegeleider willen helpen. Mensen die bekend zijn in de omgeving zijn welkom voor het uitzetten van de pijlen voor de routes. Op de website is meer informatie te vinden: https://landschapsloopwinterswijk.nl/

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-08-24 06:37:34


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.