Acrogym RGV Ruurlo plaatst zich voor het Oost Nederlandse Kampioenschap

Twee teams van RGV Ruurlo hebben zich tijdens het Gelders kampioenschap Acrogym weten te plaatsen voor het Oost Nederlandse Kampioenschap. de wedstrijden vonden plaats in Ede.

Jill en Laura, uitkomend in de damesparen E-Junior, mochten het spits afbijten voor RGV. De vrouwen lieten een mooie oefening zien. Helaas hadden ze een klein foutje, die grote gevolgen had in hun eindscore. Ze zijn op een elfde plek geëindigd. Het E-junioren trio bestaande uit Eva, Wenke & Tess waren hierna aan de beurt. De oefening verliep goed, maar de concurrentie was erg groot. De dames hebben een zesde plek weten te bemachtigen.

In de middag was het de beurt aan de damesparen E-senioren en damesgroep D-junior. Lotte en Sophie, damespaar E-senior. Ze behaalden een tiende plaats. In dezelfde categorie mochten ook Kyra & Femke hun oefening laten zien. Ze straalden op de vloer en lieten een erg mooie oefening zien. Die werd beloond met een tweede plaats en een plek voor de Oost-Nederlandse Kampioenschappen op 1 April in Ede. Daarna was het de beurt aan Marit, Alysia en Anne, damesgroep D-junior. Tijdens het inturnen was er een blessure opgelopen. De dames hebben alsnog hun oefening met aangepaste elementen laten zien. Ze zijn op een vijfdee plek geëindigd.

In de derde wedstrijdronde was het de beurt aan Anne en Noya (damespaar D-senior) en Yulia, Britt en Alien (damesgroep D+-junior). Anne en Noya lieten strakke elementen zien en een mooie dans. Zij hebben een zevende plek behaald. Voor hen is nog even afwachten of ze een plek op het ONK hebben behaald. Dit is afhankelijk wat hun tegenstanders komend weekend laten zien. Yulia, Britt en Alien mochten hun tempo en balans oefening laten zien aan de jury. De dames lieten twee fantastische oefeningen zien. Dit werd dan ook beloond met twee hoge scores. Ze hebben een eerste plek behaald en ze zijn door naar de Oost Nederlandse Kampioenschappen op 15 april in Hellendoorn.

Op 1 april te Ede mogen Kyra en Femke strijden voor een plek voor het halve NK. Twee weken later in Hellendoorn op 15 april is het de beurt aan Yulia, Britt en Alien en Tara, Isolde en Larissa (die zich al eerder hebben weten te plaatsen) om een plek te bemachtigen voor het halve NK.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-03-13 11:00:05


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.