Aaltense Tennisclub Altec heeft een geheel rookvrije sportomgeving

– De Aaltense Tennisclub Altec is sinds begin dit jaar een rookvrije sportvereniging en draagt dit uit met onder meer de ‘Rookvrij-stoeptegel’. Op 18 november werd deze speciale stoeptegel door wethouder sport Hans te Lindert de Achterhoek geplaatst bij de tennisclub. Dit deed de wethouder samen met voorzitter Quinten Dikschei en penningmeester Henk van Krugten.

De Rookvrije Generatie wil dat rookvrij opgroeien vanzelfsprekend is. Ieder kind dat wordt geboren moet hiervoor de kans krijgen. Kinderen die regelmatig meeroken of anderen zien roken, hebben een grotere kans om later zelf ook te gaan roken. Bovendien zijn ze extra kwetsbaar voor meeroken en de rook die neerdaalt in de omgeving.

In een rookvrije omgeving komen kinderen niet in de verleiding om te gaan roken en wordt meeroken voorkomen. Zo beschermen we kinderen en zorgen we ervoor dat zij rookvrij opgroeien. Een rookvrije speelplek of sportclub draagt bij aan een Rookvrije Generatie.

Roken is niet normaal

Steeds meer sportverenigingen in de gemeente Aalten worden rookvrij, zo ook Altec. Voorzitter Quinten Dikschei: “Als Altec vinden we het belangrijk om de jeugd te laten zien dat roken niet normaal is. We willen het roken echt ontmoedigen; sporten en bewegen gaan wat ons betreft niet samen met roken. En voortaan zien mensen dat direct als ze op ons sportpark komen.”

Gemeente Aalten rookvrij

Het streven om een rookvrije sportvereniging te worden vormde de reden waarom wethouder Hans te Lindert bij Altec kwam om daar eens extra bij stil te staan. Gemeente Aalten vindt het belangrijk dat zo veel mogelijk sportclubs en speelplekken rookvrij worden. “We willen een vitale gemeente zijn voor jong en oud en daar hoort roken niet bij. Mooi dat ook Altec door deze tegel laat zien dat hun sportpark rookvrij is. Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om andere rookvrije sportparken in onze gemeente op te roepen om dat, net als Altec, ook te laten zien met de speciale stoeptegel. En verenigingen die nog níet rookvrij zijn, zou ik willen verwijzen naar www.achterhoekrookvrij.nl voor tips en ondersteuning”, aldus de wethouder.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-11-21 15:20:33


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.