Aaltense sportverenigingen geven gratis sportkleding weg voor mensen met smalle beurs

– In deze tijd met hoge energierekeningen en andere toenemende kosten kan een sportkledingweggeefbeurs een uitkomst zijn, want waarom goede sportkleding in de kast laten liggen terwijl een ander hier nog plezier aan kan beleven? Op vrijdag 3 februari kunnen mensen naar Beele Engneering -aan de andere kant van het station- komen om sportkleding uit te zoeken.

Kledingrekken en tafels vol met goede sportkleding, sportschoenen, scheenbeschermers en nog meer wat allemaal nog minstens een ronde mee kan. Iedereen is welkom om kleding 3 februari tussen 16.00 uur en 20.00 uur uit te zoeken. Het idee is na de hartverwarmende ‘warme jassen actie’ in november ontstaan.

Voetbal vereniging AZSV is de initiatiefnemer van dit speciale project. Om deze beurs breder te trekken is contact gezocht met Figulus Welzijn. Hierna is er een commissie ontstaan die deze weggeefbeurs gaat organiseren voor inwoners in de gemeente Aalten. Deze commissie heeft alle sportverenigingen in de gemeente Aalten aangeschreven met het verzoek om mee te doen met deze actie. Sportkleding waar je kinderen zijn uitgegroeid of sportattributen die er nog als nieuw uitzien maar waar je niets meer mee doet? Zonde om weg te gooien! Gelukkig zijn er diverse sportvereniging in onze gemeente die deze beurs omarmen”, vertellen Michel Stronks van Figulus Welzijn en Bart Wille van AZSV over het ontstaan van het initiatief.

Deze verenigingen hebben hun achterban benaderd om sportkleding en eventueel sport attributen in te zamelen voor deze beurs. Tien verenigingen uit Aalten hebben voor 3 februari veel spullen ingezameld.

Meewerkende sportclubs zorgen met vrijwilligers zelf voor de uitgifte van de kleding en materialen. Iedereen kan een kijkje nemen en spullen ophalen, volwassenen, jongeren en kinderen, aldus de twee. “Met het weggeven van deze verzamelde spullen bij de deelnemende verenigingen hopen we heel veel sporters of toekomstige sporters blij te kunnen maken.”

Volleybalvereniging Bovo verzamelde gebruikte sportkleding in tijdens hun jaarlijkse toernooi in december. – Foto: Bovo

Bovo-toernooi goed voor massaal doneren

Tijdens het jaarlijkse Henk Bruenstoernooi, dat in december eindelijk weer plaats kon vinden, hebben Bovo leden massaal kleding gedoneerd voor de Sportkleding Weggeefbeurs. Voorafgaand aan dit toernooi vond het knakworstentoernooi voor onze jongste jeugd plaats. Ook tijdens dit ouder-kind toernooi werd kleding gedoneerd. Volleybalvereniging Bovo vindt het belangrijk dat sport voor iedereen mogelijk is en steunt dit initiatief van harte.

In deze tijd van dure energierekeningen en een hoge inflatie is deze actie misschien wel meer nodig dan ooit. Naast deze beurs lopen in de gemeente Aalten andere initiatieven rondom kledingruil. Iedere dinsdag van 19.30 – 20.30 uur en iedere donderdag van 19.00 – 20.30 uur bij Hip Zonder Knip in het Kulturhus in Dinxperlo (Terborgsweg 3). En in Aalten is er Mooi voor Nop. Iedere zaterdag van 10.30 – 12.30 uur geopend bij Mooi voor Nop in Ontmoetingscentrum De Dam in Aalten (Damstraat 4-i).

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-01-26 18:01:37


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.