Aaltense eremedaille voor mensenmens Wim Drenth

– Hij zou met ‘zijn’ welzijnsorganisatie een bijeenkomst met het gemeentebestuur hebben. Zijn komst kreeg dinsdag 18 oktober echter een verrassende wending met de uitreiking van de Aaltense eremedaille door burgemeester Stapelkamp. Wim Drenth kreeg deze toegekend “voor de manier waarop hij als sociaal en actief betrokken inwoner voor de Aaltense gemeenschap verdienstelijk heeft gemaakt”, zo gaf Stapelkamp bij de bijeenkomst te kennen.

Inwoners die Wim Drenth kennen, zullen hem zeker karakteriseren als sociaal betrokken en zeer actief: een echte mensenmens. De lijst met activiteiten waar hij als vrijwilliger tijd in steekt, is lang. In 2013 werd Wim Drenth al eens koninklijk onderscheiden voor al zijn activiteiten op sportief, kerkelijk en bestuurlijk gebied. Bij deze verrassing, de eremedaille ontvangen, zei hij dat hij de vele mensen uit zijn netwerk onmisbaar zijn om het goede werk te doen.

Meedoenpact en opvang Oekraïense vluchtelingen

Burgemeester Stapelkamp sprak van een uitzonderlijke inzet in de laatste jaren. Drenth is vanuit de diaconale hulpverlening initiatiefnemer van het Meedoenpact waarin organisaties als Aladna FM, de talentverbinders en Figulus Welzijn samenwerken. Het pact werd op 9 mei 2019 opgericht. Drenth is de drijvende kracht achter vrijwel alle initiatieven van het Meedoenpact.

Direct na het begin van de oorlog in Oekraïne kwam hij in actie om Oekraïense vluchtelingen onder te brengen bij gastgezinnen. Het Meedoenpact werd met zijn talloze vrijwilligers ingezet en vervolgens werden de juiste organisaties aan elkaar gekoppeld om hulp te bieden.

Over de eremedaille

De eremedaille van de gemeente Aalten is een bijzonder eerbetoon. Het wordt toegekend als blijk van waardering en erkentelijkheid aan personen en organisaties die zich voor de plaatselijke gemeenschap en/of gemeente in hoge mate verdienstelijk maken. De eremedaille is ook voor personen en organisaties die zich door zeer bijzondere activiteiten en/of prestaties op nationaal of internationaal niveau op enigerlei gebied (zoals wetenschap, ondernemerschap, cultuur en sport) onderscheiden hebben.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-10-18 13:11:45


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.