Aalten stopt met lokaal betaalmiddel BAD-biljet

– Tijdens de coronapandemie introduceerde Aalten het lokale betaalmiddel BAD, Bredevoort, Aalten, Dinxperlo. Het werd geïntroduceerd door Talentverbinder Richard Jongetjes. Met de papieren bon kon bij meer dan zestig lokale horecabedrijven en winkels betaald worden. De animo om de cheque bij de bedrijven nog te ontvangen is er niet meer. De uitgave stopt. Bonnen kunnen nog tot 1 juni 2025 worden ingeleverd, verzekert Jongetjes.

De bonnen werden aanvankelijk weggegeven aan mensen die mooie dingen deden tijdens de lockdowns Dit kon omdat Aalten voor dit initiatief tienduizend euro van de Provincie Gelderland had gekregen. In het kielzog werd de middenstand gesteund. Het effect van de uitgave van het BAD-biljet wat dat bedrijven binnen de gemeente Aalten deze kochten om deze cheques aan hun personeel te schenken. Bedrijven wilden de lokale middenstand steunen in de moeilijke tijd. Voor nog een 40.000 euro aan BAD-biljetten in de lokale economie gestopt, vertelt Jongetjes. Maar het initiatief moest stoppen dat administratief via welzijnsorganisatie Figulus liep kon de accountant een dergelijke constructie via een welzijnsorganisatie niet meer gedogen.

Een alternatief plan om het BAD-biljet te introduceren bij het publiek en bij de bedrijven om zo per jaar veel geld binnen de gemeentegrenzen te houden werd helaas niet omarmd waardoor er een einde aan de uitgave komt. De BAD-biljetten die nog in omloop zijn kunnen tot 1 juni 2025 worden geleverd. Daarna stopt het definitief.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-10-21 09:41:36


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.