Aalten maakt een meifeestdag van het oldtimertreffen op Hemelvaartsdag

AALTEN – Hemelvaartsdag donderdag 9 mei 2024 staat de historische dorpskern van Aalten weer vol met meer dan 250 prachtige Oldtimers, elk met hun eigen verhaal, op het jaarlijkse Oldtimertreffen-Meifeest. De winkels in het centrum zijn open tijdens de druk bezochte oldtimershow en livemuziek klinkt door de straten.

De organisatie van het Oldtimertreffen is al maanden in voorbereiding voor het prachtige Oldtimer evenement. Inmiddels hebben meer dan 250 Oldtimer-bezitters zich aangemeld, vanuit alle windstreken vanuit Nederland én Duitsland, Om te komen naar de Oldtimershow in Aalten, het mooie dorp aan de grens met Duitsland. In de straten van het centrum staan de unieke Oldtimers opgesteld en ook zal het Hoge blik, de parkeerplaats achter de HEMA vol staan met oldtimers. In de staten en ook op het Hoge blik verzorgen Mitch Lodewick en Gilbert van Zolingen de livemuziek.

Voor het publiek start deze dag om 11:00 uur en vanaf ca. 13:00 uur worden Oldtimers gepresenteerd op de Markt. Vele oldtimers rijden de Markt op om hier geshowd te worden aan het talrijke publiek.

Eigenaren vertellen vol passie over hun unieke bezit. Met golden-oldies op de achtergrond levert het geheel een gezellig schouwspel op. De dag heeft ook een klein wedstrijd element. In diverse categorieën is een prijs te winnen. Ook kan het publiek prijzen winnen, tijdens de presentatie op de Markt.

Ook is het modelspoorpanorama te bekijken en een andere populaire activiteit is het bekrijten van een echte auto. Kinderen kunnen zich uitleven door de auto te voorzien van zoveel kleuren als ze willen, wat de mooiste creaties oplevert. De hele dag door verandert de auto hierdoor van kleuren en vormen.

De winkels in het centrum openen deze dag hun deuren en bij de horeca is het gezellig vertoeven, met onder meer speciale lentebieren op de kaart. Bij Café Schiller is het Open Podium waar deze dag perfect kan worden afgesloten.

www.OldtimertreffenAalten.nl

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-05-06 19:18:14


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.