12 eengezinswoningen uitgevoerd in circulaire houtbouw

– 12 eengezinswoningen uitgevoerd in circulaire houtbouw

Op 21 juli hebben ProWonen en TBI Koopmans BV de handtekening gezet voor de bouw van 12 gezinswoningen op de voormalige Union-locatie aan de Hummeloseweg/Lupinestraat in Zelhem. In plaats van traditioneel bouwen, wil ProWonen deze nieuwbouw realiseren volgens circulaire houtbouw. Dit gaan we doen in samenwerking met de firma TBI Koopmans BV met het product “HOUTbaar HUIS”.

Van links naar rechts: Lotte Slaghekke (Koopmans), Hans Smit (Koopmans), Hanke Struik (ProWonen) en Roy Meurs (ProWonen). – Foto: Pro Wonen

De woningen worden gebouwd volgens het HOUTbaar HUIS concept van TBI WOONlab, waar Koopmans Bouw onderdeel van uit maakt. Deze woningen bestaan uit houten modules die onder ideale omstandigheden in de fabriek worden gemaakt en vervolgens op de bouwlocatie in elkaar worden gezet. Bouwen met hout is een zeer duurzame bouwmethode. Door woningen industrieel te produceren, wordt het mogelijk sneller én goedkoper goede en duurzame woningen te bouwen. De voorbereidingstijd van dit soort woningen is iets langer, maar het voordeel is dat deze binnen enkele weken in elkaar gezet worden op locatie. De overlast voor omwonenden wordt hierdoor tot een minimum beperkt.

Begin dit jaar is het bestemmingsplan voor de bouw van 12 gezinswoningen door de gemeente Bronckhorst onherroepelijk vastgesteld. De volgende stap is het indienen van de omgevingsvergunning bij de gemeente Bronckhorst. Deze ligt nu daar ter inzage.

Het terrein is inmiddels gesaneerd en de bouwrijpfase is afgerond. Dat betekent dat de riolering en het hoofdtracé nutsleidingen zijn aangelegd. Zodra de omgevingsvergunning onherroepelijk is vastgesteld, worden de woningen aangeboden voor de verhuur.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-07-22 08:30:34


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.