Zwarte Cross verwerkt publiek, stunts én kermisattracties in nieuw, reusachtig hoofdpodium

LICHTENVOORDE – Het is een megaproject van 170 meter en wordt dé eyecatcher van de Zwarte Cross-editie 2024. De Zwarte Cross gaat al het goede van een dorpskermis transformeren in het hagelnieuwe hoofdpodium. Livemuziek, twee reuzenraderen, een glijbaan en de beruchte Globe of Death veranderen in één gigantisch schouwspel van licht, geluid en beweging. Het reusachtige bouwwerk van 170 meter breed, 35 meter hoog en met een totale oppervlakte van 4600 vierkante meten, wordt absoluut de eyecatcher van de aankomende editie van het grootste festival van Nederland.

De grens tussen artiest en publiek is bewust vertroebeld: bezoekers zijn welkom óp het podium om shows van dichtbij te ervaren. Zo versmelten band, publiek en podium op de Zwarte Cross. Ondertussen draaien de reuzenraderen hun rondjes links en rechts van het podium met publiek dat zicht heeft van bovenaf, terwijl in de Globe of Death stuntmannen de grenzen van de zwaartekracht verkennen. De Helter Skelter, een glijbaantoren, is een spectaculaire toevoeging op het geheel en ook voor publiek toegankelijk.

Het decor telt op tot 5500 vierkante meter en 150 speakers, 380 LED panelen, 300 lampen en 26 vlammenwerpers zorgen ervoor dat iedere act een weergaloze show kan neerzetten. Het geheel tikt af op 650.000 kilo materiaal, is opgebouwd uit niet minder dan 27500 onderdelen, waaronder 35 kilometer aan stalen buis. Dit alles wordt vervoerd in welgeteld 45 trailers. Het megaproject vraagt op dit moment alles van de tekenkamer, materiaalplanning en straks de harde werkers op het veld. Maar dankzij onvervalste Zwarte Cross-magie en twee bussen WD40 ‘Zwarte Cross Edition’ heeft de organisatie alle vertrouwen in de afronding.

Het nieuwe hoofdpodium zal op donderdag 18 juli met gepast spektakel geopend worden. Daarover maakt de organisatie binnenkort meer bekend. Wie erbij wil zijn, heeft geluk: er zijn nog steeds donderdagkaarten te koop, al is meer dan 93 procent al de deur uit.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-07-03T06:38:38+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.