Zó snel kan je dure e-bike worden gestolen

– Je knippert een keer met je ogen en dan heeft deze fietsendief het slot al open. Op klaarlichte dag steelt hij pal voor een supermarkt aan de Simmelinkstraat in Eibergen een elektrische fiets. Dat doet hij zo snel, dat niemand iets door heeft. Dat doet hij vast vaker. Wie herkent deze man?

Het was voor de eigenaar van een Gazelle Ultimate C5 een rare gewaarwording toen die de boodschappen in de fietstassen wilde doen. Fiets weg! Een flinke strop, want de e-bike heeft een waarde van bijna 4.000 euro en stond nog wel pal voor de ingang van de supermarkt.

Slot ontzetten en dan weg

Maar daar had de fietsendief dus geen boodschap aan. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de man in een zwart trainingspak doelgericht op de e-bike afloopt en onder het oog van meerdere mensen in een oogwenk het slot opent.

Vermoedelijk gebruikt daarvoor hij een zogenoemde Poolse loper. Dat is een stuk gereedschap waarmee fietsendieven het slot ontzetten. Wie herkent deze man? En wie weet waar hij of de fiets nu is?

Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Herken je iemand? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie).

Geschreven door op 2023-09-08 11:14:20


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.