Zelfs Wibi Soerjadi op Outdoor Gelderland

– Het zijn niet alleen internationale springruiters uit binnen- en buitenland die komende week op Outdoor Gelderland in Vragender neerstrijken, de wereldberoemde pianist Wibi Soerjadi is ook van de partij. Als op zaterdag 17 juni de paarden op die dag uitgesprongen zijn, gaat om 19.00 uur het dressuurgala van start en daarbij neemt Wibi Soerjadi plaats achter de vleugel.

De dressuuravond wordt een mix van entertainment, educatie en sport. Zo komt olympisch dressuuramazone Imke Schellekens in de ring en zij rijdt de kür op muziek waarmee ze in 2007 Jumping Amsterdam won samen met Sunrise. Wibi Soerjadi begeleidt haar live. “Dit is niet zomaar een optreden”, verklapt hij.

Deze kür was de eerste die Wibi Soerjadi maakte. Het was direct een schot in de roos, want niet alleen won de combinatie, ook werd het publiek geraakt – soms zelfs tot tranen toe. “Imke kon deze kür zo ongelooflijk mooi en precies op de muziek rijden”, vertelt Soerjadi. “Ik weet nog dat ik met open mond vol bewondering stond te kijken en te genieten toen ik het voor het eerst zag.”

Zelfs prinses Beatrix heeft bijzondere herinneringen aan het optreden. “Toen ik mee was op staatsbezoek naar Slowakije heb ik dit stuk op haar verzoek gespeeld, met daarbij de videobeelden van Imke en haar paard Sunrise op de achtergrond. Dat was de laatste keer dat ik het voor publiek gespeeld heb.”

Daar komt binnenkort verandering in als Imke de kür op Paardensportcentrum Lichtenvoorde rijdt met haar huidige paard Honoré. “Het wordt een prachtig samenspel tussen ruiter, paard en muziek” belooft Wibi Soerjadi.

Het paardenspektakel begint op woensdag 14 juni en sluit af op zondag 18 juni met de Grote Prijs met hindernissen op een hoogte van 1.55m. Deze rubriek geldt zelfs als olympische kwalificatie en trekt de beste springruiters ter wereld naar de Achterhoek.

Lijkt het je leuk om te komen kijken? De toegang op woensdag, donderdag en vrijdag is gratis. Een terreinkaart op zaterdag en zondag waarmee je de sport en de dressuuravond kan volgen langs de zijlijn kost slechts 5 euro. Tribunetickets zijn via www.outdoorgelderland.nl te reserveren.

Geschreven door Wendy Scholten op 2023-06-06 09:15:34


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.