WUh geeft fietslessen aan nieuwkomers

WINTERSWIJK – Bij het buurtcentrum De Klimop, worden fietslessen gegeven aan nieuwkomers. Dit wordt gedaan door WUh en zoekt daarvoor nieuwe vrijwilligers.

De kracht van de WUh is gelegen in de betrokkenheid met alle bevolkingsgroepen. Zo is de WUh samen met een aantal andere lokale organisaties betrokken bij de integratie van nieuwkomers. WUh doet hiervoor een dringende oproep aan inwoners op om nieuwkomers in Winterswijk te helpen bij hun integratie. “Dit is voor vrijwilligers de kans om nieuwe vrienden te maken, andere culturen te leren kennen en een positieve impact te hebben op het leven van mensen die hun thuisland hebben moeten verlaten”, zegt WUh over de verrijking die je bij dit vrijwilligerswerk krijgt. WUh noemt:

Wegwijs maken

Stel je voor dat je in een nieuw land aankomt, de taal niet spreekt en geen idee hebt waar je moet beginnen. Als vrijwilliger kun je nieuwkomers helpen door hen in Winterswijk wegwijs te maken. Dit omvat rondleidingen langs belangrijke lokale organisaties zoals de gemeente, de bibliotheek en de Post. Samen kunnen we ervoor zorgen dat nieuwkomers zich welkom en vooral thuis voelen.

Fietslessen

Bij het buurtcentrum de Klimop, wordt fietsles gegeven aan nieuwkomers. Veel nieuwkomers kunnen niet fietsen, omdat dit in hun land van herkomst niet vanzelfsprekend is. Het is belangrijk dat ze dit snel leren om hun mobiliteit te vergroten en deel te kunnen nemen aan het maatschappelijk leven in Winterswijk. We zoeken vrijwilligers die willen helpen met het geven van fietslessen.

Nederlandse conversatielessen

De sleutel tot integratie ligt vooral in taalbeheersing. We zoeken enthousiaste vrijwilligers die bereid zijn om aan nieuwkomers conversatielessen Nederlands te geven. Het is geen formele taalles, maar een laagdrempelige en informele manier om de Nederlandse taal beter te leren door elkaar te ontmoeten, met elkaar te praten over allerlei onderwerpen en samen activiteiten te doen. Tevens is het een sociale bijeenkomst om ervaringen uit te wisselen en het geeft afleiding en ontspanning.

Meld je aan

Heb je interesse? Neem contact op met één van de organisaties. Zie hiervoor de website van WUh.
Belangstellenden kunnen zich ook op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur melden bij de WUh, Roelvinkstraat 2. Tel nr. 0543-20 00 26 en zorg samen met veel anderen voor een warm welkom voor onze nieuwe Nederlanders. “Sluit je aan bij onze vrijwilligers en help mee aan een betere toekomst voor iedereen!”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-06-28T08:19:00+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.