Wonderijsbaan in Winterswijk weer open, meteen tientallen kinderen op het ijs

– De ijsbaan in Winterswijk is weer open en alle scholen in Winterswijk zijn uitgenodigd om gratis te komen schaatsen. Om 08.30 uur stonden er al 50 kinderen op het ijs.

Kijk hier naar de ijspret van woensdagochtend. De tekst gaat eronder verder.

Het is de ijsbaan die van alle natuurijsbanen in Nederland het vaakste open gaat. Na één nacht vorst lukt het hen hier om het ijs dik genoeg te maken, zodat er geschaatst kan worden. Dinsdagavond is begonnen met het sproeien van de baan om het ijs millimeter voor millimeter op te bouwen tot de benodigde 1 centimeter.

Dertien basisscholen en drie middelbare scholen zijn uitgenodigd om te komen schaatsen. “Het is een doordeweekse dag, dan merken wij dat er minder leden in de gelegenheid zijn om te komen schaatsen dan in het weekend. Vandaar dat alle kinderen welkom zijn op het ijs”, aldus ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsvereniging.

“Voor alle kinderen die komen schaatsen is er chocolademelk. De scholen in de buitengebieden hebben al laten weten dat zij niet komen. Door de staking in het openbaar vervoer, hebben zij een vervoersprobleem.”

Woensdagochtend 18 januari was de ijsbaan voor het laatst open.

Eerder maakten we onderstaande video over het geheim van de wonderijsbaan in Winterswijk.

Geschreven door Hermina de Vries, Omroep Gelderland op 2023-02-08 07:00:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.