Winterswijkse sportverenigingen organiseren Sportspulweggeefdag

– Bij een aantal sportverenigingen leeft al langere tijd het idee om iets met een kledingbeurs te gaan doen. Goede gebruikte jeugdsportkleding en sportattributen zouden hergebruikt moeten kunnen worden. Dit vormde voor de WUh de aanleiding om samen met alle sportverenigingen een ‘Sportspulweggeefdag’ te organiseren.

Al eerder hielden de sportclubs in Aalten een sportkledingweggeefbeurs. Dit gebeurde op initiatief van voetbalclub AZSV bij Beele Ingenering, tegenover het Aaltense station.

In Winters gaat een soortgelijke beurs voor de eerste keer gebeuren op vrijdag 2 juni op het het sportterrein van FC Trias aan de Bataafseweg in Winterswijk. “Voorafgaand aan de ‘Sportspulweggeefdag kan elke sportclub zelf inleverdagen organiseren. De nog in goede staat verkerende sportspullen kunnen bij de eigen clubs ingeleverd worden. De WUh levert elke deelnemende club een flyer met eigen clublogo aan. Door middel van deze flyer creëert elke club via social media, clubbladen en nog meer naamsbekendheid voor de Weggeefdag”, zo meldt de WUh.

Hergebruik van sportspullen die vaak in de afvalzak terecht komen, krijgen door deze weggeefdag een tweede leven. Daarnaast zorgt de WUh voor de ‘Sportspulweggeefdag’ voor kledinghangers, kledingrekken en eventueel paspoppen. Daarnaast krijgt elke club ook één of meerdere eigen tafels waar men de spullen kan presenteren. “Voor de clubs zijn er geen kosten aan dit project verbonden. Het is de bedoeling er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken, waarbij dan wisselend een club als gastheer op zal treden.”

De eerste keer is de Weggeefdag bij FC Trias. De clubs zijn inmiddels per mail geïnformeerd. Clubs kunnen zich aanmelden via aanmelden@wuhwinterswijk.nl.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-03-10 07:58:54


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.