Winterswijkse AZC’ers doen vrijwilligerswerk op Summerparty #Meedoen

– Dinsdag 25 juli organiseerden Vlok van Harten en Gea Flint van de WUh op het AZC een Summerparty. Als vrijwillige coördinator geven zij vorm aan het participatietraject #Meedoen. De vrijwilligers van de WUh hadden tijdens deze feestelijke afsluiting van het seizoen goed uitgepakt. De AZC-bewoners werden getrakteerd op Nederlandse hapjes en drankjes. Niet alleen de vaste vrijwilligers wisten de WUh tent te vinden, ook de jeugd was massaal op de party afgekomen. Goed was het ook dat er een aantal organisaties aanwezig waren waar de AZC-ers als vrijwilliger aan de slag zijn. Denk hierbij aan Klimop en Aktief. Na de vakantie zullen de coördinatoren elke dinsdag weer op het AZC te vinden zijn.

AZC-bewoners dragen, door vrijwilligerswerk in Winterswijk te doen, bij aan de samenleving. Het is immers van groot belang om ervoor te zorgen dat alle leden van de samenleving de kans krijgen om deel te nemen en bij te dragen. Dit geldt zeker ook voor de bewoners van het Asielzoekerscentrum. Een groeiend aantal AZC-bewoners doet inmiddels vrijwilligerswerk in de lokale gemeenschap, hetgeen talloze voordelen zowel voor hen als ook voor Winterswijkse organisaties biedt. Het draagt bij aan het integratieproces. Door actief deel te nemen aan de Nederlandse samenleving kunnen de asielzoekers niet alleen de taal beter leren, maar ook kennismaken met de lokale cultuur en gewoonten. Dit bevordert wederzijds begrip, respect en versterkt de banden tussen verschillende gemeenschappen. Het vrijwilligerswerk stelt hen ook in staat om waardevolle vaardigheden te ontwikkelen en zelfvertrouwen op te bouwen, hetgeen hun kansen op een succesvolle toekomst vergroot.

Daarnaast profiteert de lokale gemeenschap in Winterswijk ook van de bijdragen van deze enthousiaste vrijwilligers. Ze zetten zich bij diverse lokale organisaties in. Tijdens de vakantie zullen de diverse nieuwe plannen voor #Meedoen verder uitgewerkt worden. Binnenkort zal een vluchteling uit Iran, die Engels lerares was in haar land, onder begeleiding van een Nederlandse lerares, Engelse les gaan geven aan Oekraïense vluchtelingen. Dit initiatief geeft ook duidelijk nog maar eens de meerwaarde van dit prachtige project weer.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-07-28 06:41:28


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.