Winterswijk haalt alsnog omgekeerde vlaggen weg

– De gemeente Winterswijk heeft woensdag alsnog alle omgekeerde vlaggen in de bebouwde kom weggehaald. Vorige week besloot de gemeente de boerenprotestvlaggen al te verwijderen, maar hield daarmee op na agressie en bedreigingen.

“We hebben dit van tevoren afgestemd met provincie en politie”, zegt burgemeester Joris Bengevoord op de site van de gemeente Winterswijk. “Ingrijpen was gelukkig niet nodig, want deze keer verliep alles rustig en veilig.”

‘Kwetsend en onwenselijk’

De omgekeerde vlaggen, die waren vastgemaakt aan lantaarnpalen, werden door sommige inwoners van Winterswijk als kwetsend en onwenselijk ervaren. Daarnaast is het ophangen van deze vlaggen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente niet toegestaan. Het college van Winterswijk vindt dat de openbare ruimte neutraal moet zijn.

De voltallige gemeenteraad keurde vorige week de agressie en bedreigingen aan het adres van medewerkers die bezig waren de vlaggen te verwijderen al af. De raad en het college in Winterswijk blijven openstaan voor een gesprek met boeren. Wat Winterswijk met de verwijderde vlaggen gaat doen weet ze nog niet.

Zie ook:

Geschreven door Davie Klein Gunnewiek, Omroep Gelderland op 2022-08-03 16:09:40


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.