Wethouder Groters plant flinke boom aan samen met leerlingen IKC UnieK

– Op Nationale Boomfeestdag -woensdag 16 november hebben groep 6 leerlingen van basisschool IKC UnieK samen met wethouder Erik Groters nieuwe bomen aangeplant aan de Bodendijk in Aalten. Ze kregen daarbij hulp van medewerkers van de buitendienst. Er werden grote bomen en struiken geplant.

De hulp van de medewerkers was meer dan welkom bij het graven van de gaten en het planten van de bomen. Er waren enkele grotere bomen met een grote, zware kluit wortels. Het kostte de wethouder dan ook moeite om deze te planten. Naast bomen werden er ook struiken geplaatst om zo een gevarieerd stukje groen te creëren. Wethouder Erik Groters legde uit waarom de Boomfeestdag bedoeld is. “Het boomfeest vandaag is niet alleen voor jullie, maar is ook voor de natuur.” Door een boom te planten droogt de grond niet uit in de droge zomers zoals die van afgelopen jaar, vertelde de wethouder.

De dag werd ook afgesloten met de deelnemende leerlingen uit groep 6 van IKC Uniek. Zij kregen als dank voor hun inzet iets te eten, drinken en een aandenken waarmee ze ook de vogels blij maken.

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie leren de kinderen over de wondere wereld van bomen en leren ze over het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving. Gemeente Aalten zoekt hierin jaarlijks samenwerking met steeds een andere basisschool, dit jaar dus IKC UnieK.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-11-18 17:04:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.