Weer veel Achterhoekers bezoeken Bocholtse kermis

BOCHOLT/OOST-ACHTERHOEK – De kermis in Bocholt is het grootste volksfeest aan de Niederrhein en in het Westmünsterland en duurt tot en met vandaag, maandag 16 oktober. Duizenden Achterhoekers bezoeken het jaarlijkse kermisfeest net over de grens. Een bezoek geldt als definitieve afsluiter van de zomer in de mix van kermisattracties, een oktoberfeest en alvast de eerste voorproefjes uit de kerstmarktchaletjes. Een meegenomen suikerhart als aandenken.

Tot en met maandag lokken bekende muzikale artiesten duizenden mensen uit de hele regio en Nederland naar dit Duitse volksfeest, dat al sinds 1455 bestaat. In die tijd vierden de burgers het zogenaamde Kirchweihfest (kerkwijdingsfeest) ter gelegenheid van de bouw van de gotische stadskerk St. George. Sindsdien is het evenement gegroeid en heeft het zich ontwikkeld tot het grootste folklorefestival in de regio. De toegang tot de Herbstkirmes is gratis; bezoekers betalen alleen toegangskaarten voor de live-acts in de Bayernfest-tent. Wie er was hoorde overal Nederlands klinken. Binnen in de Bayernfesttent heerst een oktoberfeststemming.

Opvallende, nieuwe kermisattracties in Bocholt. – Foto: Hans Ouwens

Tip: Als u de ‘Bokeltse Kermis’, zoals de inwoners van Münsterland hem ook wel noemen, wilt bezoeken, raden wij u aan gebruik te maken van het speciale openbaar vervoer in verband met afsluitingen en druk verkeer.

Lekker en veel snacken volgens Duitse kermistraditie. – Foto: Hans Ouwens

De kermis in Bocholt trekt jaarlijks ongeveer 500.000 bezoekers per jaar. ‘Er zijn meer dan 320 showmannen en -vrouwen’, pronkt der Stadt der Gemeinde Bocholt met hun kermis. De attracties staan in het centrum opgesteld over een looproute van bijna 3,5 kilometer.

Zo komen bezoekers al langzaam in de stemming van het najaar en de winter. – Foto: Hans Ouwens

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-10-16T15:15:09+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.