Weer stakingen en dat vijf dagen lang

– Deze week staakt het openbaar vervoer nadat werkgevers en werknemers er niet zijn uitgekomen. Het gaat om het streekvervoer. Mensen die reizen en denken met de taxi naar de plaats van bestemming te komen, krijgen alsnog te maken met stakingen bij zorgtaxi’s en Uber. De buurtbussen rijden wel. Reizigers dienen opnieuw rekening te houden dat treinen en bussen amper rijden in de Achterhoek en dat vijf dagen lang.

De acties komen van de vakbonden FNV en CNV. De komende week voeren FNV-leden op ruim honderd locaties actie waar actievoerders zich hebben gemeld. Trein, bus en taxipersoneel staken omdat ze een hoger loon en minder werkdruk willen.

Streekvervoerder Arriva meldt dat door staking is in regio oost op maandag 6 februari beperkte businzet is en dat de regionale treinen van Arriva Achterhoek-Rivierenland niet rijden. “De vakbonden hebben van maandag 6 tot en met vrijdag 10 februari stakingen aangekondigd in het regionale openbaar vervoer. Dat heeft gevolgen voor de dienstregeling van Arriva in alle regio’s”, zegt woordvoerder Liesbeth Oelen van Arriva.

Lege treinen op een leeg station in Winterswijk – Foto: Maico van Essen

Op dit moment rijdt ongeveer 25 procent van de Arriva-bussen in regio Oost (Achterhoek Rivierenland) wel. Arriva adviseert: ‘houd gedurende de dag rekening met uitval van bussen. Reisplanners worden steeds actueel bijgewerkt door Arriva, reizigers wordt daarom geadviseerd om kort voor vertrek de reis te plannen.

De treinen van Arriva in Achterhoek-Rivierenland rijden niet. “Er is vanochtend nog geprobeerd om een passende treindienstregeling te maken en een opstart te maken maar uiteindelijk bleek dit niet haalbaar.” Arriva adviseert reizigers om kort voor vertrek voor de zekerheid altijd de reisplanner te checken. Hierin staat namelijk de laatste actuele stand van zaken.

Kijk voor meer informatie over de staking op de website van Arriva.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-02-06 07:00:54


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.