‘We praten steeds opener over onze seksualiteit’

– Alle kleuren van de regenboog waren vertegenwoordigd tijdens de eerste editie van de Zutphen Pride. En er was ruimte voor een gesprek. Dat merkte ook Jesse Sprikkelman en Ron Selles.

De twee maken de vrijdagmiddagshow van 1Achterhoek. En waren op de Zutphen Pride om daar hun podcast The X Vibe te maken. Selles voerde ook een gesprek wat terug te horen was op 1Achterhoek. De 18-jarige Wester is open over haar bi-seksualiteit.

Realisatie

Het vallen op meerdere geslachten lijk je steeds vaker te horen, concludeert Ron. Wester beaamd dat: “In eerdere generaties waren die gevoelens er al. Maar er was minder taal voor en bekendheid over. En wanneer je het niet tegenkomt in je leven, dat het mogelijk is om op meerdere genders te vallen, realiseer je je minder snel dat het een mogelijkheid voor jou is.”

Ze deelt ook haar gevoelens over de acceptatie in Nederland. “Over het algemeen wordt het best geaccepteerd in ons land. Maar je ziet meer polarisatie. En dat is soms best moeilijk. Er zijn mensen die haat dragen, in mijn ogen zonder reden. Je wordt niet geaccepteerd om wie je bent.”

Beluister het fragment uit de middagshow van 1Achterhoek.

The X Vibe vanaf de Zutphen Pride

In het weekend van de Amsterdam Pride zenden Jesse en Ron hun podcast The X Vibe uit, die ze opgenomen hebben in de Zutphen Pride. Je hoort de DJ-set die Jesse daar draaide, in combinatie met de interviews die Ron hield.

Geschreven door Jesse Sprikkelman op 2023-06-15 16:00:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.