Voorbereidingen in volle gang: Wijnboeren reizen honderden kilometers voor Wijnfeest Aalten

AALTEN – De wijnboeren van het Wijnfeest Aalten zijn druk met de voorbereidingen voor aanstaande weekend. Het Wijnfeest Aalten is dit jaar van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juni 2024. Drie dagen lang gezelligheid met livemuziek op de Markt van Aalten. Wel rijden ze ruim 500 kilometer vanuit de Duitse Pfalz om in Aalten te komen.

De Wijnboeren

Ook dit jaar reizen de Wijnboeren uit de Duitse wijngebieden weer af naar Aalten om hun wijnen te schenken voor het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving. De Duitse wijnboeren verbouwen allen hun eigen druiven op de glooiende hellingen van het prachtige landschap in de Pfalz en Rheingau. Het grote aantal verschillende druiven en uiteenlopende methodes van oogsten en voorbereiden van de wijn, zorgt voor een groot assortiment aan wijnen en een eigen unieke smaak per wijnboer. De organisatie doet een tip van de hand. Elke dag van het Wijnfeest kunnen een uur vooraf aan het Wijnfeest doosjes wijn voor thuis gekocht worden tegen een speciale prijs.

De vorige editie van het Aaltense Wijnfeest. – Foto: PR

Wijnprinsessen

Wijnprinsessen Sara, Nora en Romy openen vrijdagavond het wijnfeest officieel. De drie zijn het hele weekend de gastvrouwen zijn van het feest. Vanaf vrijdagavond 7 juni 18 .00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense Wijndorp. De zaterdag vanaf 16.00 uur en zondag vanaf 11.00 uur met de gezamenlijke ontbijtbrunch.

Optreden Sandra Vanreys

Het Wijnfeest Aalten heeft dit jaar een prachtig muzikaal programma met optredens van Luc ten Brinck en Raimond Surquin, ‘Back Town Buskers’, Linda Scholten en Arjan Schreurs op de vrijdagavond.
De zaterdag rond half 8 verzorgt niemand minder dan Sandra Vanreys een optreden. Zangeres, Zangcoach & Songwriter Sandra speelt naast haar eigen nummers ook bekende covers. Het trio Peter Baten & Bert Stoltenborg & Leo Koelman zorgt tot het eind van de avond voor lekkere evergreens.
De zondag bijt het Aaltense Popkoor Ameezing de spits af met diverse moderne songs welke wordt vervolgd door Luna Böing, een jonge zangeres uit Bocholt.
Zondag aan het eind van de middag is wederom een optreden van de familie van Zolingen. Vader Rob met dochter Maud en zoon Gilbert zullen sluiten het Wijnfeest 2024 af met een boel gezelligheid.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-06-04T17:11:34+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.