Vlag halfstok bij gemeentehuizen in Aalten, Oost Gelre en Winterswijk

– De Nederlandse vlag hangt sinds gisteren halfstok bij het gemeentehuis in Lichtenvoorde. Ook de gemeenten Aalten en Winterswijk hebben de vlag halfstok gehangen. Dit vanwege de hevige aardbeving die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond in Syrië en Turkije.

Miljoenen inwoners van Turkije en Syrië zijn op 6 februari getroffen door een verwoestende aardbeving, die werd gevolgd door een hele reeks van grote naschokken. Ook inwoners uit de drie gemeenten maken zich grote zorgen over het lot van hun familieleden, vrienden en dierbaren in Syrië en Turkije. Onder de statushouders die in de tussenlocatie aan de Kieveitstraat in wijk Flierbeek(Lichtenvoorde) verblijven, zitten Syriërs tussen die familie in het aardbevingsgebied hebben, meldt gemeente Oost Gelre.

Oost Gelre

Gemeente Oost Gelre heeft een bericht op haar website staan waarin medeleven wordt betuigd. “Er zijn duizenden doden te betreuren. Vele mensen hebben dierbaren verloren, zijn dakloos geworden, raakten gewond of worden nog vermist. We kunnen ons voorstellen dat voor de Turkse en Syrische mensen die in Nederland en Oost Gelre wonen, een periode van grote onzekerheid en verdriet is aangebroken over de situatie van hun familie en vrienden in het getroffen gebied. We leven mee met de mensen daar en met de Turkse en Syrische gemeenschappen in Oost Gelre. Om ons medeleven te betuigen hangt de vlag bij het gemeentehuis halfstok.”

Burgemeester Annette Bronsvoort zoekt contact met de Turkse en Syrische gemeenschappen in Oost Gelre om haar medeleven te betuigen.

Het gemeentekantoor in Winterswijk waar de vlag halfstok hangt. – Foto: Gem. Winterswijk

Gemeente Winterswijk

Bij het gemeentekantoor in Winterswijk hangt de vlag ook halfstok. De gemeente reageert: “om ons medeleven te tonen hangt tot en met woensdag de vlag halfstok bij het gemeentekantoor en het raadhuis van de gemeente Winterswijk.
Locoburgemeester Metaal-ten Dolle heeft contact gezocht met de Turkse en Syrische gemeenschappen in Winterswijk om haar medeleven te betuigen.

De vlag hangt bij het gemeentehuis in Aalten halfstok. – Foto: Gem. Aalten

Gemeente Aalten vraagt inwoners te helpen

“Het verdriet en de ontreddering zijn enorm. Onder de Turkse en Syrische inwoners van de gemeente Aalten is er naast het verdriet grote onzekerheid over de situatie van familie en vrienden in het getroffen gebied. We leven mee met de mensen daar en met onze Turkse en Syrische bewoners.”
Gemeente Aalten vraagt inwoners te helpen door zaterdagmiddag 11 februari tussen 12.00 en 17.30 uur naar de Aalten Fatih Moskee aan de Bodendijk 12 in Aalten te komen en en daar een broodje (€ 5,-) te kopen. De opbrengst komt volledig ten goede aan de slachtoffers in het aardbevingsgebied.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-02-08 17:19:49


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.