Verkiezing maatschappelijk betrokken ondernemer van start gegaan

– De WUh wil ook dit jaar aan ondernemers die op een maatschappelijk betrokken en maatschappelijk verantwoorde wijze hun bedrijfsvoering uitoefenen haar waardering uitspreken. Maar hoe word je de maatschappelijk ondernemer van Winterswijk?

Elke inwoner van Winterswijk kan stemmen. De inzendingen zullen, door een onafhankelijke jury, zonder dat zij weten over welke ondernemer het gaat, beoordeeld worden. De winnaar zal, de wisseltrofee: ‘de Toffe Peer’ in ontvangst mogen nemen. Naast deze prijs krijgt de ondernemer een cheque van 500 euro welk bedrag hij aan een door hem gekozen goed doel mag schenken. Stemmen kan via de site van de WUh.

Begin dit jaar werd de Toffe Peer voor 2022 uitgereikt aan Inou Heideman. Inou is bedrijfsleider van Prange BV. Daarnaast heeft Inou een eigen bedrijf, genaamd Teneo BV. Prange en Teneo zijn technische bedrijven: Prange assembleert precisie producten voor hightech klanten en Teneo ontwikkelt en verkoopt ‘Internet of Things’ producten. Het creëren van een stressvrije omgeving is voor de bedrijfsvoering van Prange erg belangrijk. De medewerkers zijn namelijk, volgens Inou, de belangrijkste schakel in het proces. Zij zijn verantwoordelijk voor de hoge kwaliteit van de producten die Prange produceert en assembleert. Het is voor Prange erg belangrijk dat de medewerkers plezier in hun werk houden. Om dit te bewerkstelligen, krijgen medewerkers veel vrijheid en verantwoordelijkheid, veel medewerkers hebben diverse vaardigheden en kunnen op meerdere plekken ingezet worden.

Inou is geboren en getogen Winterswijkse. Ook tijdens haar studie aan de Universiteit Twente is zij in Winterswijk blijven wonen. Inou voelt zich verbonden met de mensen in de Achterhoek. Het is de regio waar ook zij zich helemaal op haar gemak voelt. Daarnaast is Inou er tijdens haar studie achter gekomen dat er veel prachtige bedrijven en organisaties in de Achterhoek gevestigd zijn. Te weinig jongeren beseffen zich dat of hebben hier weet van. Inou maakt deel uit van meerdere belangenorganisaties en is op vele fronten actief in de regio. Door haar inzet voor werkgelegenheid voor jongeren, dus ook vrouwen, in de techniek zet Inou zich ook in voor de leefbaarheid van de Achterhoek. De jury was van mening dat Inou een uitstekend voorbeeld van een maatschappelijk betrokken ondernemer is en zij zich met recht een Toffe Peer mag noemen.

Wanneer en hoe er gestemd kan worden

Elke inwoner kan stemmen op de ondernemer die volgens hem deze Toffe Peer verdient. In een korte omschrijving geeft de stemmer aan waarom het bedrijf dat hij/zij kiest het verdient om Maatschappelijk Ondernemer van het jaar te zijn. Stemmen kan het hele jaar. Stemmen kan alleen digitaal worden gedaan.

Daarnaast zal de Winterswijkse Uitdaging gaande het jaar ook haar waardering uitspreken aan ondernemers die vanwege hun maatschappelijke betrokkenheid extra aandacht verdienen. Er zullen regelmatig Toffe Peertjes uitgereikt worden aan bedrijven en organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor de Winterswijkse samenleving. Deze Toffe Peertjes zijn, door Bijzonder Gewoon, geweckte peren.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-09-12 14:14:29


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.