Verbolgen reacties vanuit Winterswijk en Doetinchem over uitspraak van Zutphense ziekenhuisbaas

– Burgemeesters, SKB en Slingelandziekenhuis en de gezamenlijke huisartsen hebben verbolgen gereageerd op de uitspraak van ziekenhuisbestuurder Pier Eringa. Hij zei tijdens een protest tegen de voorgenomen bezuinigingen, onder meer de sluiting van de kraamafdeling en de spoedeisende hulp- voor zijn ‘eigen’ Gelre-ziekenhuis in Zutphen dat dát ook over een niet al te lange tijd gaat gebeuren bij SKB en Slingeland in de Achterhoek.

De Winterswijkse en Doetinchemse burgemeesters kwamen daarop samen met de gezamenlijke huisartsen in de Achterhoek en de twee ziekenhuis met een gezamenlijke reactie.

‘Als nauw samenwerkende (zorg)organisaties in de Achterhoek, zijn wij verrast door de uitspraken van Pier Eringa, waarin hij de toekomstbestendigheid van de huidige ziekenhuiszorg in de Achterhoek in twijfel trekt. Het Integraal Zorgakkoord en de uitdagingen waar de zorgsector voor staat, vragen juist van ons dat we nauw samenwerken om de zorg in onze regio blijvend optimaal te organiseren en zo goede patiëntenzorg te blijven garanderen, nu en in de toekomst. Dat is precies wat ondergetekende organisaties doen. De sleutel tot de Achterhoek als gezondste regio, met goede en toekomstbestendige zorg voor inwoners, ligt in de goede samenwerking binnen ons netwerk’.

Bij het ziekenhuis in Zutphen waren protesten tegen de sluiting. De sluiting van de acute verloskundige en spoedeisende hulp valt bij betrokken inwoners verkeerd. Aan bestuurders Pier Eringa werd de vraag gesteld waarom andere ziekenhuizen er wel beter voor staan. “Graag benadruk ik dat iedereen die niet meer in Zutphen terecht kan, van harte welkom is in het SKB. Wij zijn immers al betrokken bij de zorg in de gemeente Berkelland en staan klaar waar nodig. Dit geldt ook voor medewerkers die een overstap overwegen naar het SKB.” En het zijn deze woorden die in het verkeerde keelgat schoten in de Achterhoek.

Pier Eringa wil naar aanleiding van de reactie in gesprek gaan met zijn collega’s in de Achterhoek om uit te leggen wat hij bedoeld heeft.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-02-22 14:04:26


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.