Veertig jarig ’t Buurtschap speelt luchtig openluchtspel ‘Waor ‘ehakt wödt valt späöne’

SINDEREN – Inmiddels bestaat toneelgezelschap ’t Buurtschap al weer veertig jaar. In de loop der jaren hebben allerlei voorstellingen de revue gepasseerd, komedies, musicals, maar ook het serieuzere werk schroomt men niet. Dit jaar is het weer tijd voor een (luchtig) openluchtspel, meldt ’t Buurtschap.

In ‘Waor ‘ehakt wödt valt späöne’, geschreven door Henk Tolkamp, gaat over een klein Achterhoeks dorpje aan de Duitse grens, aan het begin van de jaren ’60. De boeren werken op het land, de jongeren gaan naar school of werken mee op de boerderij. De sfeer is er gemoedelijk met af en toe een kat en muisspel met de douanes…..
Niets bijzonders, alles gaat z’n gangetje.

Deze rust verandert wanneer Dora wacht op een bericht. In korte tijd krijgt niet alleen Dora, maar ook de overige bewoners van dit grensdorpje te maken met veranderingen en die zullen er flink inhakken. Maar zoals het spreekwoord al zegt : Waor ‘ehakt wödt, valt späöne….

Het openluchtspel is te zien op 27, 28 juni (bijna uitverkocht), 5 en 6 juli, aanvang 20:00 uur in ’t Migchelts bos, Sinderen.

Voor meer info en kaarten: www.tbuurtschap.nl

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2024-06-13T13:53:20+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.