Update 2 augustus: De Aaltense politieke partij de Progressieve Partij houdt fietstochten voor een mooie, interessante avonden.

– De Progressieve Partij is al enkele avonden op weg, maar iedereen kan nog deelnemen. Deze zomer organiseert deze Aaltense Politieke Partij voor de zevende keer vijf educatieve fietstochten door het mooie buitengebied van deze gemeente. Deelname en koffie gratis, nodigt Joop Wikkerink, de PP-wethouder in Aalten. “Het zijn vijf woensdagavonden in de zomer en dan strijken we ergens neer waar het mooi en interessant is. En dan fietsen we weer terug en hebben we een mooie avond gehad.”

Dit zei Joop Wikkerink afgelopen zaterdagmiddag tijdens het radiointerview bij 1Achterhoek Actueel. De fietstochten zijn voor iedereen. “Bestemd voor ‘alle gezindten’, eigen inwoners en vakantiegasten”, om gewoon een leuke leerzame avond te hebben, aldus PP-wethouder.

Luister naar het interview en vervolgens staat daaronder meer informatie over de komende twee fietstochten op 2 augustus en 9 augustus.

2 augusuts naar ‘Zon-op-het-dak-project Bredevoort’

Altijd al eens willen weten hoe “zon op dak”werkt? Hoe je kunt zien hoeveel duurzame energie wordt opgewekt en welke infrastructuur nodig is? Dan is dit je kans, nodigt de Progessieve Partij uit.

Aan de Tolhuisweg te Bredevoort ligt een voormalige kippenschuur met daarop zonnepanelen goed voor het stroomverbruik van tientallen gezinnen. Wat is daar zo bijzonder aan? Eerst moest de schuur een andere bestemming, invulling en aanpassing krijgen. Vervolgens moest de infrastructuur aangepast worden. En toch is het voor initiatiefnemer André Kaminski een sluitende business-case. Wat zijn de do’s en don’ts bij zo’n project. Alles komt langs: investeringen en opbrengsten, netcongestie en duurzaamheid. Via een mooie route door Barlo en Dale fietsen we naar dit duurzaam energieproject. De ligging van schuren en woonhuis (duurzaam) is bijzonder: naast een uitgebreid ingezaaide akkerranden-project. Duurzaamheid en biodiversiteit wat de klok slaat deze tocht.

9 augustus naar Nieuwe Bodem Lintelo

Ben je nieuwsgierig naar de praktijk achter de beleidstaal? Wat is nu precies natuur-inclusief boeren? Of regeneratieve landbouw? Wat betekent agro-forestry in de praktijk en wil je ervaren hoe noten uit een voedselbos smaken? Dan is op woensdagavond 9 augustus je kans om mee te fietsen naar ‘De Nieuwe Bodem in Lintelo.

Een tocht naar de Seinsdijk in Lintelo. Daar ligt op een afgelegen plek een zeer bijzonder bedrijf. Nieuwe Bodem is een natuur-inclusief agrobosbouwbedrijf. Men wil een bijdrage leveren aan de zoektocht naar een transitiemodel voor boeren die open staan voor verandering. Zij willen een ecologisch en duurzaam alternatief bieden dat gezond voedsel oplevert en een eerlijk inkomen voor de boer. Een mùst voor mensen die begaan zijn met natuur en landbouw.

Opgeven noodzakelijk

Opgeven uiterlijk een dag van tevoren bij : g.stronks@lijbrandt.nl , 06-11 85 84 97 of 0543-478658. Vertrek om 19.00 uur van de Markt te Aalten. De fietsafstanden zijn zo’n 20 kilometer.

Let Op: nieuwe datum 16 augustus

De geplande fietstocht van vanavond 2 augustus gaat niet door! Dit in verband met de te verwachte regenval. De nieuwe datum wordt woensdag 16 augustus.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-07-31 14:02:12


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.