Tentoonstelling van Fotokabinet bij Schiller in Aalten

– Voor deze expositie in het FotoKabinet is gekozen voor het thema ’Schiller’. Het is een groepsexpositie waarin elk lid van het OFC (Osstgelders Fotografen Collectief) een bijdrage levert. De één laat zich inspireren door de schrijver Schiller en een ander door de locatie van de oerkroeg.

Zo is er een foto die een relatie heeft met enkele regels uit de biografie van F. Schiller’. Een ander koos een foto die de pathetische en de zwaarmoedigheid van de Sturm und Drang periode en de daaropvolgende Romantiek in de Duitse literatuur uitdrukt. Het verhaal van Willem Tell komt aan bod en er is gekozen voor een interieur foto van oerkroeg Schiller, de thuisbasis van het collectief. Weer anderen lieten zich inspireren door een gedicht. Bijvoorbeeld: “Ode an die Freude”, geschreven door Friedrich Schiller, waarin het ideaal van een wereld waar alle mensen als broeders leven verwoord wordt.

FotoKabinet is een initiatief van Oerkroeg Schiller samen met het OFC. De groep die ervaring heeft met het exposeren in een museale omgeving ziet het als een uitdaging om binnen de sfeer van een kroeg mooie exposities te realiseren. Het OFC bestaat uit fotografen en kunstenaars die al dan niet beroepsmatig werkzaam zijn. Ieder lid heeft zijn of haar eigen specialisatie en werkt vanuit eigen interesse.

De leden zijn: Bettina Hogeweg, Gerjo te Linde, Laura de Morree, Wim Peters, Marjan Rosendahl, Judith Spook, Peter van Tuijl, Ton van Vroonhoven, Gert Wielink en Dinie Wikkerink.

De tentoonstelling is gedurende de openingstijden van het café Oerkroeg Schiller te zien van 4 augustus tot en met 5 oktober 2023.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-08-01 13:03:05


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.