Superfan gaat Maarten van Rossem missen bij Slimste Mens

– Na presentator Philip Freriks vertrekt ook jurylid Maarten van Rossem begin 2025 bij het populaire tv-programma De Slimste Mens. Ramon Wiendels uit Doetinchem woonde al 375 opnames van het populaire televisieprogramma bij: “Ik zal de humor van Maarten van Rossem missen.”

“Maarten is soms een half uur aan het woord bij twee à drie vragen. Dat zie je niet op tv. Een uitzending duurt 40 minuten, maar een opname anderhalf tot twee uur. Maarten staat voor het lachen, de komische noot. Je kent hem een beetje. Bij sommige populaire onderwerpen of sport weet je al: Maarten gaat dit zeggen. En eigenlijk al voor hij het zegt, lig ik in een deuk”, bekent Wiendels.

‘Ik ga zijn humor missen’

“Ik vind het heel jammer dat Maarten weggaat. Ik ga zijn humor missen. Maar dat is pas in februari 2025. Daarvoor is nog een winter-, zomer en winterseizoen. In totaal negentig opnames. Daar hoop ik allemaal bij te zijn, als het mag van de redactie. Voor de eerste dertig heb ik alweer toestemming en het zou een beetje raar zijn als ik bij de andere niet zou mogen zijn.”

“Ik houd van quizprogramma’s en spelprogramma’s”, vertelt de superfan, die al 375 opnames van De Slimste Mens heeft bijgewoond. “Ik weet niet wat ze in 2025 met De Slimste Mens gaan doen, maar ik zal het altijd als publiek bijwonen.”

‘Kleine dingen maken de chemie’

Wiendels vindt het moeilijk om aan te geven wat precies de chemie van het programma is. “Het zijn allemaal kleine dingen die een groot ding maken. Het is ook fijn dat je bij meerdere opnames per dag mag zijn. Dat zijn er drie, je wordt de hele dag geëntertaind. Bij de meeste programma’s mag je maar een opname bijwonen. Dan ben je in een paar uur klaar. Bij De Slimste Mens is het de hele dag.”

Voor de Doetinchemmer is het bijwonen van tv-programma’s is een bijzondere hobby, Hij heeft het bijgehouden: hij zat inmiddels meer dan duizend keer in het publiek van opnames van tv-shows. Dus niet alleen bij De Slimste Mens, maar van Lingo tot The Masked Singer en van Kassa tot Met het mes op tafel. Maar spelprogramma’s zijn favoriet: “Ja, quizzen is echt mijn ding. Ik zit er volop in.”

Geschreven door Marco Loef, Omroep Gelderland op 2023-10-01 18:10:32


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.