Strandweer, poolbadjes en beachvolleybal op Sportpark-Zuid

– Alle ingrediënten voor een geslaagd beachvolleybaltoernooi waren zaterdag 8 juli aanwezig: strandweer, beats en heel veel sportplezier. Terug van weggeweest was deze editie rijk aan sportplezier echter niet, aldus de reacties. Beats, mini-pools voor de afkoeling, een spectaculaire kijksport en gratis toegang. Menig voorbijgangers besloot er toch een kijkje te nemen.

Bij beachvolleybal horen strandomstandigheden en daarbij een stralende zon, maken dit spontaan georganiseerd toernooi onmiskenbaar leuk. Zaterdag is er dus zeker niets te klagen. Deelnemers in ‘het veld’ duiken vol wilskracht voor iedere bal en met regelmaat klinkt er ergens wel een joel.

Binnen zes weken van organisatie stond het beachttoernooi als een huis. “Eigenlijk is dit toernooi niet terug van weggeweest”, zegt volleyballer Hans te Lindert van Bovo Heren 2-team. Het idee om weer een beachtoernooi te organiseren werd in mei spontaan binnen dat team geboren. De ingrediënten die daarvoor nodig waren: zijn de liefde voor de volleybalsport en een paar beachvolleybalvelden. Die velden liggen er al gedurende het hele seizoen: van het vroege voorjaar tot in het late najaar bij Sportpark-Zuid. Ze zijn voor dusver alleen in gebruik voor de volleybaltrainingen en een enkele keer voor een volleybalpot omdat mensen dat leuk vinden. “Met meer dan een gezwinde spoed werd het idee tot uitvoering gebracht, contacten gelegd, de lijntjes uitgegooid, promofilmpjes gelanceerd, potentiële deelnemers aangeschreven en sponsoren gezocht”, laat het herenteam weten. Dit resulteerde in een groot toernooi waarvoor 48 teams zich aanmeldden.

Feest voor beachvolleybal

Op meerdere niveaus werd de strijd aangebonden. In de ochtend was het de beurt aan de jeugd met deelname van teams van volleybalverenigingen uit de regio. “Alle teams gingen met een prijs naar huis, die de deelnemers nogmaals naar Aalten lonkt; dit om de gewonnen ijscobonnen te verzilveren”. aldus de organisatie.
In de middag verschenen veertig seniorenteams aan de netten en op het inmiddels bloedhete zand. Het niveau was desalniettemin hoog. Het deelnemersveld is internationaal (uit Duitsland en Polen) en er doet zelfs een oud-beachvolleybalinternational uit Australië mee. De teams zijn verdeeld over vier categorieën: 2×2 vrouwen, 2×2 mannen, 3×3 vrouwen, 3×3 mannen en 4×4 mixed gingen de strijd aan in de verzengende tropische hitte. Voor de verkoeling had de organisatie meerdere zwembadjes geplaatst op de terrassen langs de speelvelden. Dit gehele tafereel maakte het beachvolleybal tot een spetterend zomers sportevenement.

Zon, strand, verkoeling en beachvolleybal. – Foto: William Hulzink

Het volleybaltoernooi profiteerde zaterdag van de toeloop naar de oefenwedstrijd van De Graafschap tegen Quick Boys en de organisatie die daar achter zat. In de samenwerking met AD69 en SportAdvert kon dit beachvolleybaltoernooi gestalte krijgen. De organisatie kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde dag waarop het feest was voor de beachvolleybalsport.
Bovo Heren 2: “Dit smaakt naar meer. De datum hebben we al genoemd, hé? Die staat op 6 juli 2024 gepland.”

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-07-10 11:18:21


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.