Stichting Hamalandhal Lichtenvoorde kan voor onbepaalde tijd verder: contract wordt verlengd

– De Stichting Hamalandhal Lichtenvoorde (SHL) kan voor onbepaalde tijd verder als binnensportlocatie in Lichtenvoorde. Dat besloot de gemeenteraad afgelopen maart al. Zaterdag 17 juni rond 18.30 uur ondertekenen wethouder Bart Porskamp, Herman Rooks, voorzitter van de SHL en secretaris Miranda Rondeel de nieuwe exploitatieovereenkomst. Dit gebeurt tijdens de receptie ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de SHL.

De gemeente en het stichtingsbestuur kijken tevreden terug op de samenwerking in de afgelopen 10 jaar. Wethouder Bart Porskamp: “De Hamalandhal verbindt scholen, sportverenigingen en de gemeenschap met elkaar. Veel inwoners sporten graag in verenigingsverband. Ik ben er trots op dat we nu regelen dat zij dat kunnen blijven doen, want het is belangrijk dat iedereen kan sporten en bewegen. Dat sluit mooi aan bij onze sportvisie.”

Ruimte voor ambities

Herman Rooks: “Onze ambitie is om het bruisend sporthart van Oost Gelre te zijn. Bij de Hamalandhal proef je de sport, het samenkomen en de gezelligheid. We kijken graag of we sportverenigingen iets extra’s kunnen bieden. Ik ben blij dat er geen zorgen hoeven te zijn over een toekomstbestendige binnensportaccommodatie voor sportactiviteiten. Dat geldt natuurlijk ook voor evenementen- en beursorganisaties en hun bezoekers!”

Thuisbasis voor sportverenigingen

De Hamalandhal is de thuisbasis van 5 sportverenigingen. Dit zijn: badmintonvereniging LBC ‘72, handbalvereniging Erix, zaalvoetbalvereniging LZV, volleybalvereniging Longa’59 en gymnastiekvereniging Spirit ’90. Samen zorgen de verenigingen voor de exploitatie van de Hamalandhal.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-06-13 11:51:45


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.