St. Jozefschool wint schooldammen

– Afgelopen woensdag was de kantine van FC Trias nu eens niet gevuld met bezwete voetballers, maar met fanatieke dammers. Maar liefst 112 basisschoolkinderen die streden om het schooldamkampioenschap van Winterswijk.

De leden van de Winterswijkse Damvereniging hadden er hun handen vol aan om alle in goede banen te leiden, voor de 70 te spelen wedstrijden. Ondanks dat er veel spannende wedstrijden afgewerkt werden, stond het speelplezier voorop.

Na ruim 2 uur spelen bleek het eerste team van de St. Jozefschool de beste te zijn. Als tweede eindigde het eerste team van de Stegemanschool gevolgd door ’t Waliën. Deze teams hebben zich geplaatst voor de halve finale van Gelderland net als de nummers 4, 5 en 6 (Kolibrie 3, Kolibrie 4 en St. Jozefschool 3). Deze halve finale zal worden gespeeld op 27 januari 2024.

De schooldammers gaan hiervoor oefenen bij de Winterswijkse Damvereniging. “Ook andere kinderen, die dammen leuk vinden mogen komen op de woensdagavond. Er zijn in de komende maanden diverse damtoernooien die in de regio georganiseerd gaan worden”, aldus de Winterswijkse damvereniging.

Geschreven door 1Achterhoek op 2023-11-16 11:33:22


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.