Sam Reuling van Hippische Vereniging Winterswijk plaatst zich met pony Silverstar voor Nederlands Kampioenschap

– Bij de Gelderse kampioenschappen voor paarden en pony’s in Brummen is Sam Reuling van de Hippische Vereniging Winterswijk Gelders kampioen geworden. Sam Reuling had twee rondes nodig om het kampioenslint te mogen omhangen. Met dit resultaat plaatst ze zich voor het Nederlands Kampioenschap.

In het weekend van 29 en 30 juli werden de Gelderse kampioenschappen voor zowel paarden als pony’s verreden. Sam Reuling kwam aan start in de klasse 50 cm met haar supermooie pony Silverstar. Twee foutloze rondes waren ruim genoeg om de kampioensprijs in ontvangst te nemen en meedoen aan het Nederlands Kampioenschap.
Sam en Silverstar mochten ook nog starten in de dressuur. Hier eindigden ze op een mooie elfde plek in de klasse B cat. A/B. Sofie ten Pas en IJsselvliedt’s Milord kwamen aan start in de klasse L1 cat. C. Een mooie proef was genoeg voor het reserve-kampioenschap.

Nog meer NK-tickets voor de Hippische Vereniging Winterswijk

Anouk Kempers en Roxette van ’t Eigenlo wisten hun vorm van de laatste maanden vast te houden. Ze sprongen weer twee mooie rondes in de klasse 100 cm en wisten een derde prijs te behalen. Hiermee mogen zij starten op de Nederlandse kampioenschappen. Chelsea Hogeslag en Gillmore TMH eindigden in dezelfde klasse op een mooie 20e plek, zij hadden een balk in de barrage. Met El Diego des Etoiles kwam Anouk Kempers aan start in de 90 cm. Ook hier reed ze twee foutloze rondes waarmee ze de vierde prijs wonnen. Ook met deze pony verdient Anouk hiermee een NK-ticket.

Individueel in de dressuur kwam Sofie ten Pas ook aan start met Mistery Lana. Ze eindigden in de M1 cat. D/E op een achtste plek. Rensqe Ticheler en Joy werden in dezelfde klasse negentiende. Anouk Kempers en El Diego des Etoiles startten ook in de dressuur in de klasse M2 cat. D/E. Hierin eindigden ze op de negende plek. Gevolgd door Carmen Vervelde en Emilion die met een mooie score eindigden op een tiende plek in dezelfde klasse. In de klasse Z2 paarden zetten Anouk Siebelink en Danique Oonk hun beentje voor. Deze jonge amazones wisten beide nette scores neer te zetten en eindigden daarmee in een sterke rubriek op respectievelijk de twintigste en negentiende plaats.

Bij de paarden werd er ook meegedaan aan het verenigingskampioenschap. Voor de dressuur kwamen aan start Sterre Hoitink, Carmen Vervelde, Kris de Bruin en Sanne Wibier. Bij het springen werden er mooie rondes gesprongen door Anouk Kempers, Marit Damkot, Jennifer Udo en Marly Legters. Het team eindigde op een tiende plaats.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-08-04 12:32:27


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.