Saabclub strijkt neer in Lochem met 250 typen en modellen van dit legendarische merk

– NatSaab is een jaarlijks terugkerend, nationaal evenement van Saab Club Nederland. Er worden zo’n 250 Saab’s verwacht van alle typen en modellen, waaronder ook vele klassiekers. Op zaterdag 9 september 2023 vindt aan de Lindenboomsweg 5 te Lochem de tweede NatSaab plaats.

Hoewel Saab als automerk niet meer bestaat (het merk ging in 2011 failliet) heeft dit merk nog steeds een grote schare fans, waaronder ook demissionair minister-president Mark Rutte die in een Saab 9.3 Estate rijdt. Leden van Saab Club Nederland ontmoeten elkaar regelmatig bij regionale bijeenkomsten, bij rally’s en toertochten en bij andere bijeenkomsten, zoals inspectiedagen en onderdelenmarkten. Er rijden nog zo’n 35.000 Saab’s in Nederland, waarvan bijna éénderde een cabrio is. Het dode merk is dus nog springlevend.

NatSaab

In Lochem worden zo’n 250 Saab’s per type en model bij elkaar geparkeerd, wat een prachtig ‘Tableau de la Saab’ zal opleveren. Verder is er een uitgebreide onderdelenmarkt met Saab-specialisten, maar ook met kofferbakverkopen van particulieren. In de SaabShowCase is een unieke en bijzondere Saab te bewonderen, die speciaal voor NatSaab uit Zweden is overgebracht. Ook zijn er gedurende de dag diverse sprekers, onder andere over het tunen van Saab’s en over het “recyclen” van een Saab met een nieuwe motor. Karl Wevers, oud-directeur bij de toenmalige Nederlandse Saab-importeur zal meer vertellen over verleden, heden en toekomst. Dat laatste zeker in het licht van allerlei spannende ontwikkelingen bij NEVS (National Electric Vehicle Sweden), de rechtsopvolger van Saab. Recent is namelijk bekend geworden dat dit NEVS in de oude Saab-fabriek in Trolhättan in Zweden waarschijnlijk een revolutionaire elektrische auto (de Emily GT) gaat produceren, een auto ontwikkeld door oud Saab-mensen en met verrassend veel Saab-trekjes.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-08-01 11:34:17


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.