Ruurlose turnsters van RGV en Eibergse turners van Odival presteren uitstekend op belangrijke wedstrijden

– Deze zaterdag deden turners en turnsters mee aan de grotere wedstrijden in hun eigen disciplines. De prestaties waren prima en enkelen van de deelnemers vielen in de prijzen.

RGV Ruurlo geplaatst voor halve finale Acrogym

Op zaterdag 1 april mochten Kyra & Femke (Damesduo E-Senior) en Anne & Noya (Damesduo D-Senior) deelnemen aan de Oost Nederlandse Kampioenschappen (ONK) voor het D- & E-Niveau. Op het ONK streden de beste teams van Gelderland & Overijssel tegen elkaar en konden er tickets verdiend worden voor de halve finales voor het D/E-Niveau. Kyra en Femke behaalde deze wedstrijd een bronzen medaille en hebben zich met deze medaille verzekerd van een plekje op de halve finale.

Kyra en Femke waren in wedstrijd 2 aan de beurt. Ze hebben een goede voorbereiding gehad met meerdere medailles op de plaatsingswedstrijden en het Gelders Kampioenschap, maar nu moesten ze het ook nog maar even bewijzen. Elke team begint weer op nul dus alles is mogelijk. Kyra en Femke draaide een ijzersterke oefening en wisten op een zeer verdiende derde plaats te eindigen. Klein detail: het podium eindigde binnen 0,10 punt van elkaar.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan Anne en Noya De meiden hadden er erg veel zin in, maar helaas ging het tijdens de oefening bij een balans element mis en moesten ze een val incasseren. Ondanks deze val mogen Anne en Noya trots zijn op zichzelf dat ze toch dit ONK hebben behaald want de meiden trainen één keer in de week en hebben bijna geen lengte verschil meer, wat voor de elementen allemaal wel wat lastiger maakt.

De halve finale voor Kyra en Femke vindt plaats op 13 of 14 mei in Zwolle. Over twee weken staat het Oost Nederlands Kampioenschap voor het C- en D+ Niveau op het programma. Tara, Isolde en Larissa en Yulia, Britt en Alien zullen hier proberen een ticket voor hun halve finale te bemachtigen.

Prima wedstrijd Odival turners Luka en Sjoerd

Odival-turners Sjoerd de Groot en Luka Caloski – Foto: Odival

In de laatste wedstrijd hebben de Odival turners Luka Caloski en Sjoerd de Groot een prima wedstrijd gedraaid. Op persoonlijk vlak hebben de beide turners zich verbeterd en dat was te zien in de resultaten. Het team NTK Apeldoorn en Odival Eibergen werd 4e met 266.550 punten. Een mooie prestatie omdat het team maar 1.55 punten verschil had met de nummer 2 van de wedstrijd. Verder werd er in deze wedstrijd ook gekeken naar de individuele prestatie. In deze categorie deden 90 jongens mee in verschillende teams. En beide jongens moesten dus individueel tegen 90 turners opboksen. Een grote opgave maar beide turners hadden zich goed voorbereid. Luka werd 9e in de individuele ranking met een totaalscore van 89.100 punten. Vooral goed presteerde Luka op sprong brug en rekstok. Behaalde hij op brug en rekstok een 6e en een 5e plaats op sprong werd hij 1e van alle turners. Daar behaalde hij bijna de maximale score met 17.200 punten en was hij de beste van allemaal. Ook Sjoerd verbeterde zich ten opzichte van de vorige wedstrijd. Met een 19e plaats en 85.050 punten deed hij goed mee. Vooral op vloer en voltige deed Sjoerd het prima. Daar behaalde hij een 5e en een 9e plaats. Deze wedstrijd was voor de jongens de laatste van het seizoen 2022-2023. Op naar het nieuwe seizoen met nieuwe kansen.