Restaurant Het Noorden in top 10 beste leerbedrijven van Nederland

– Donderdag 9 november 2023 maakte Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024 bekend. Restaurant Het Noorden van Aalten zit in deze Top 10. Er werden dit jaar ruim 100 leerbedrijven genomineerd. Met de bekendmaking van de Top 10 is de eerste fase van de wedstrijd afgesloten. In december wordt bekend welke van deze leerbedrijven zich hebben geplaatst voor de Top 3 en of Het Noorden daarbij zit.

De wedstrijd, die SVH namens de horecabranche organiseert, startte begin september met de nominatieronde. Studenten, leerlingen, leermeesters, docenten en medewerkers uit de horeca konden tijdens deze ronde hun favoriete leerbedrijven opgeven. Genomineerde leerbedrijven maakten vervolgens opdrachten om te laten zien waarom zij de titel verdienen.

In de eerste ronde worden de bedrijven beoordeeld op hun visie op opleiden, het opleidingsplan, een testimonial van een leerling en een videopitch. Met deze videopitch laat het bedrijf op een leuke manier zien waarom zij het beste leerbedrijf zijn. Ook konden extra punten gescoord worden door zoveel mogelijk mensen te laten stemmen op de video.

Ricardo Eshuis, directeur van SVH en voorzitter van de wedstrijdcommissie: “Namens de wedstrijdcommissie wil ik graag Het Noorden van Aalten en alle genomineerde leerbedrijven van harte feliciteren. Genomineerd worden als leerbedrijf is echt een hele mooie waardering voor het leerbedrijf. Goede leermeesters en leerbedrijven zijn onmisbaar om een nieuwe generatie op te leiden. Zij hebben een voorbeeldrol en drukken daarnaast een belangrijke stempel op de vaardigheden en houding van de leerling ten opzichte van het horecavak.”

“Dit jaar doen veel nieuwe namen mee. Het is mooi dat de wedstrijd leeft in de branche. Dit zagen we ook terug op social media. Leerbedrijven dragen vol trots uit dat ze genomineerd zijn en leerlingen, medewerkers én gasten reageren daar vervolgens weer positief op. En dat is natuurlijk fijne exposure voor het bedrijf én ook goed voor het imago van de sector. De leerbedrijven in de Top 10 hebben een goed opleidingsplan ingediend en daarnaast op creativiteit, inhoud en originaliteit flink uitgepakt bij de andere opdrachten zoals de videopitches en testimonials van de leerlingen. Geweldig teamwork!”, aldus Eshuis.

Wedstrijdverloop

De leerbedrijven uit de Top 10 worden deze maand bezocht door een commissielid van de wedstrijd. Het doel is te beoordelen of het opleidingsplan daadwerkelijk in de praktijk goed werkt en in kaart te brengen of er een goed en veilig werk- en leerklimaat heerst. Het commissielid gaat tijdens het bezoek hierover in gesprek met leerlingen en leermeesters.

Van de bezoeken worden rapportages gemaakt die worden besproken in de voltallige wedstrijdcommissie. In de commissie zitten vertegenwoordigers van SVH, SBB, KHN, FNV Horeca, de MBO Raad en eerdere winnaars van de wedstrijd ’t Havenmantsje en De Werf. De wedstrijdcommissie bepaalt welke drie leerbedrijven een plek in de finale bereiken.

Beste leermeester finale Horecava

De rol van de leermeester wordt dit jaar ook weer onder de aandacht gebracht: zij maken kans op de titel Beste Leermeester Horeca 2023/2024. De beste leermeester wordt gekozen vanuit de Top 10 beste leerbedrijven. De wedstijdcommissie bepaalt een Top 3 van beste leermeesters op basis van de bedrijfsbezoeken. De Top 3 wordt door een commissielid bezocht om zo te komen tot het uitroepen van de winnaar.
Het winnende leerbedrijf en de winnende leermeester worden tijdens de finale op Horecava 2024 bekendgemaakt.

Geschreven door Redactie 1Achterhoek op 2023-11-10 12:14:23


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.