Regisseur Romeo en Julia Steengroevetheater: “We hebben een originele verwerking gemaakt waar Shakespeare trots op is”

– Regisseur van het Steengroevetheater Els Damen, deed in de radio-uitzending van 1Achterhoek een boekje open over de aanstaande ‘giga-productie’ Romeo en Julia in de Winterswijkse Steengroeve: “De voorstelling kent een originele verwerking met een Winterswijkse twist van het theater. Er zit heel veel muziek in de voorstelling, terwijl waneer je naar het origineel van Shakespeare kijkt, dit alleen lappen tekst zijn. Dit hebben wij in muziek gezet dat iets unieks heeft. Ik denk dat Shakeseare trots op zou zijn.”

De voorbereidingen zijn intens. Momenteel wordt er in de Steengroeve ‘gebouwd’ aan de gehele ‘bühne’, de kleedkamers en meer voor een gezellige theateravond. De speeldata zijn: 8,9, 11 en 12 augustus. Ellen ten Damme speelt deze zomer de rol van gifmenger in de 10de Steengroeve Theater productie Romeo+Julia. Onder regie van theatermakers Jasper Korving en Els Damen brengt het Winterswijks Muziek Theater er een eigentijdse versie van het beroemde Shakespeare-verhaal.

Na de succesvolle productie ‘De Freule’ in 2022, wordt dit de 10e productie in het grootste en ruigste openluchttheater van Nederland; de Steengroeve in Winterswijk.

De creatieve leiding, Jasper Korving, Dennis Weelink en Tim Aafjes nemen teksten op de schop, voegen een breed palet aan muziekstijlen toe en plaatsen het liefdesverhaal in een eigentijdse, haast criminele setting. De unieke locatie, een live-orkest, moderne choreografieën en indringende projecties zorgen voor vaart en energie in dit theaterspektakel. Met muziek van onder meer Seal, Nino Rota, Eminem en Radiohead.

Luister hier het 1Achterhoek Actueel-interview van zaterdag 29 juli met terug dat Benito Muller en Mark Nijhof hadden met regisseur Els Damen:

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-07-31 14:33:13


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.