Provincie Gelderland sluit dorpendeal met Meddo

WINTERSWIJK MEDDO – Provincie Gelderland sluit een Dorpendeal met de buurtschap Meddo in Winterswijk. In Meddo komen nieuwe ontmoetingsplekken en een dorpsverbinder als aanspreekpunt voor bewoners en verenigingen. Vrijdag 5 juli zetten gedeputeerde Dirk Vreugdenhil, vrijwilligers, AMB en wethouder Fleuren hun handtekening onder de Dorpendeals.

Gedeputeerde Dirk Vreugdenhil: ‘In onze dorpen en wijken komt de provincie tot leven. Maar die leefbaarheid staat onder druk als verenigingen en voorzieningen verdwijnen. ‘Als het dorpshuis sluit wordt het stil’ horen we vaak.’ Met de Dorpendeals willen we dorpen en wijken in Gelderland levendig houden.’

Dorpsverbinder in Meddo

Met de Dorpendeal ‘Samen d’ran veur Meddo!’ wil het Algemeen Meddo’s Belang de sociale verbinding in het buurtschap versterken door nieuwe ontmoetingsplekken te maken, waaronder een huiskamer voor WMO vragen, een ontmoetingstuin en een kabouterpad voor jong en oud (‘Rondje Meddo’). Er wordt een Dorpsverbinder aangesteld om mensen met elkaar in verbinding te brengen, vrijwilligers te mobiliseren en verenigingen samen te laten werken.

In de Naoberkerk -voorheen de r.-k. Johannes de Doperkerk- werd de deal officieel gesloten met de nodige handtekeningen. Hiermee bekrachtigen zij de samenwerking om inwonersinitiatieven op het gebied van ontmoeting en verbinding te kunnen realiseren. Het aantrekken van de nieuwe dorpsverbinder geldt voor twee jaar. Daarna dient Meddo het zelf door te zetten en te organiseren.

Binnenkort komt de vacature voor Dorpsverbinder online op de website www.meddo.net en social media.

AMB-bestuur na ondertekening va de Dorpendeal 5-7-2024. – Foto: AMB

100 Dorpendeals in Gelderland

De provincie wil de komende vier jaar in totaal 100 Dorpen- en Wijkendeals sluiten met inwoners en gemeenten. In de Dorpen- en Wijkendeals maken inwoners, gemeenten en provincie afspraken om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te verbeteren. De provincie zet 17 miljoen euro in voor de uitvoering van de Dorpen- en Wijkendeals. Dorpendeal Gendt ontvangt een bijdrage van 230.000 euro en Dorpendeal Meddo een bijdrage van 75.000 euro voor de uitvoering van de plannen.

Lees hier meer achtergrond over de buurtschap Meddo.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2024-07-06T15:08:37+02:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.