Politie haalt man na uren uit woning in Lichtenvoorde

– De politie heeft zondagmiddag een man uit een woning aan de Straussstraat in Lichtenvoorde gehaald. Dat ziet een verslaggever ter plaatse. De man had zich daar urenlang verschanst. Hij is afgevoerd met een zwarte kap over zijn hoofd.

De politie is sinds afgelopen nacht bezig geweest om de man uit het huis te krijgen. Hij hield zich op in de kelder en weigerde hij daaruit te komen. In de tussenwoning zouden mogelijk vuurwapens aanwezig zijn. Uit voorzorg waren de elektriciteit en het gas in de woning afgesloten.

‘Blij dat situatie tot einde is gebracht’

Het heeft lang geduurd voordat er veilig kon worden ingegrepen omdat het onbekend was hoe de situatie er binnen uitzag en omdat er mogelijk vuurwapens in het spel waren, meldt de politie. “De politie en hulpdiensten hebben alle specialismen ingezet die nodig waren om dit rustig en veilig op te lossen,” reageert burgemeester Annette Bronsvoort van Oost Gelre. “Ik ben voor de omwonenden en andere betrokkenen heel blij dat de situatie nu veilig tot een einde is gebracht.”

Crisisdienst beoordeelt verdachte

Er wordt nu onderzoek gedaan in de woning van de verdachte. De politie zegt dat de man al langer bekend was bij de gemeente en politie, vanwege de zorg die hij nodig had. De man zal zondag nog door de crisisdienst beoordeeld worden om vast te stellen of hij acute zorg nodig heeft.

Waarom de man zich in de kelder verschanst had, is niet bekend.

De politie vertelt in de video hieronder hoe de man is aangehouden.

Geschreven door Marco Loef, Omroep Gelderland op 2023-06-11 14:40:33


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.