Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Oost Gelre met zilveren erespeld

– Als dank voor haar werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Oost Gelre ontving Carry de Vries op dinsdag 5 juli een zilveren erespeld. Die kreeg ze uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. Locoburgemeester Jos Hoenderboom was hierbij aanwezig.

Als dank voor haar werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Oost Gelre ontving Carry de Vries op dinsdag 5 juli een zilveren erespeld. Die kreeg ze uit handen van Roel Broer, Manager afdeling Beheer en Onderhoud bij de Oorlogsgravenstichting. Locoburgemeester Jos Hoenderboom was hierbij aanwezig.

De Vries is 12 jaar consul geweest voor de Oorlogsgravenstichting. In deze rol was zij de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Oost Gelre. Ze was onder meer verantwoordelijk voor zorg van het onderhoud van de oorlogsgraven en droeg zorg voor de contacten van betrokkenen.

In de gemeente Oost Gelre liggen een Nederlands en 34 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven. Mevrouw de Vries is als consul opgevolgd door Marvin Hendriks.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 330 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Oorlogsgravenstichting bedankt Consul van de gemeente Oost Gelre met zilveren erespeld

De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen wij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Geschreven door 1Achterhoek op 2022-07-05 15:38:31


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.