Ondertekening in Winterswijk voor bereikt akkoord betrekkingen tussen Oost-Nederland en Munsterland

– Het ‘Memorandum Oost-Nederland – Münsterland 2.0′, zo heet de bereikte overeenstemming voor vier belangrijke grensoverschrijdende thema’s tussen Oost-Nederland en Munsterland. Deze werd op 27 januari 2023 tijdens de internationale conferentie over de zogeheten ‘Sustainable Development Goals’ voor duurzame ontwikkeling in Winterswijk ondertekend in aanwezigheid van hooggeplaatste vertegenwoordigers uit het Euregio-gebied en daarbuiten.

Binnen het memorandum gaan de partners zicht bezighouden met vier grensoverschrijdende onderwerpen (zogenaamde vuurtorens), waaronder het onderwijsproject Euregionale Doolopende Leerlijn (EDL), grensoverschrijdende fietspadverbindingen, economie en arbeidsmarkt, en grensoverschrijdende spoedzorg (toepassing van drones bij brandbestrijding).

Christoph Almering, directeur-bestuurder van de EUREGIO: “Het memorandum heeft veel baat bij de geconcentreerde uitvoering van de vier vuurtorens, omdat het daardoor nu nog resultaatgerichter is. Tegelijkertijd wordt de beproefde samenwerkingsstructuur consequent voortgezet en wij, de EUREGIO, kijken als centraal platform van deze samenwerking uit naar de spannende taken die voor ons liggen.”

Sinds de ondertekening van het memorandum in 2018 zijn de provincies Gelderland en Overijssel, de regio’s Achterhoek en Twente, de Kreise Warendorf, Borken, Steinfurt en Coesfeld, de gemeente Münster en de Bezirksregierung Münster betrokken bij deze succesvolle samenwerking.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-02-02 16:41:59


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.