Nightwalk in Lichtenvoorde: één doorlopende sliert aan wandelaars van bedrijf naar bedrijf

– Verkeersregelaars die met rode lichten het verkeer in de straten tegenhouden om een continue stroom aan wandelaars door te laten wandelen. Dat was vrijdagavond het beeld aan de zijkant van het Lichtenvoordse centrum richting de industrieterreinen van De Kamp en De Kamp-Zuid. Ruim 1700 wandelden de Nightwalk en kregen daarbij een inkijk bij 24 Lichtenvoordse bedrijven waar zij doorheen wandelden. De wandeltocht van 8,5 kilometer werd voor de tweede keer gehouden en met een daverend succes met een opbrengst van 15.000 euro aan entreegelden voor lokale goede doelen.

De Nightwalk Oost Gelre wordt georganiseerd door Lionsclub Groenlo-Slingelanden. Na de eerste editie in Groenlo in september 2022, was het nu de beurt aan Lichtenvoorde. De ruim 1.700 wandelaars die aan het event deelnamen, verzamelden zich op het start- en finishplein bij State of Art. Daar werden ze iets na acht uur ‘losgelafdeeten’ zoals bij de start van de Elfstedentocht. Vervolgens trok het lint van wandelaars dwars door de kantoren, magazijnen, showrooms en productieruimtes van maar liefst 24 bedrijven. De deelnemers, die uit de verre omtrek van Lichtenvoorde kwamen, genoten zichtbaar van de openheid die de bedrijven gaven en waardeerden de warme ontvangst bijzonder. De wandeltocht werd opgeluisterd door zes muziekverenigingen en zanggroepen die her en der langs de route stonden.

De bedrijfsdeuren stonden vrijdagavond wagenwijd open om de wandelaars te ontvangen. – Foto: PR

“Het is niet de bedoeling dat bedrijven de Nightwalk benutten als een platform voor de verkoop van hun producten of voor de werving van nieuwe medewerkers”, zegt Harrie Hoitink van de Lionsclub. “Het gaat om het neveneffect waarom bedrijven graag meedoen. En dat is dat mensen achter de deuren en muren van een bedrijf kunnen kijken en zien wat zij doen. Die mogelijkheid om bijvoorbeeld Marel en Lesli te bezoeken zou anders niet bestaan.”

De Zonnebloem, Duchenne en muziekverenigingen

Na terugkomst bij State of Art werden de wandelaars nog dwars door de kledingshowroom, langs de verzameling oude Porsches van het bedrijf en door de restauratiewerkplaats geleid. Eindstation was het start- en finishplein. Nadat alle wandelaars binnen waren, werd daar de opbrengst bekend gemaakt; 15.000 euro. Van deze opbrengst gaat 10.000 euro naar de lokale afdelingen van De Zonnebloem in Oost Gelre, die het geld gebruikt om te voorkomen dat mensen met een lichamelijke beperking in een isolement komen. Verder gingen bedragen naar het Duchenne Parents Project en naar de deelnemende muziekverenigingen.

Zonnebloem-secretaris Betsie Weikamp (midden) ontvangt uit handen van wethouder Arjen Schutten van Oost Gelre (rechts) en Lions-president Edwin Roerdink (links) de cheque ter waarde van 10.000 euro. – Foto: PR

September 2024 naar Eibergen

De organiserende Lionsclub Groenlo-Slingelanden is behalve in Oost Gelre ook actief in de voormalige gemeente Eibergen. In Eibergen wordt in september 2024 de eerstvolgende Nightwalk gehouden. Vervolgens keert het evenement in 2025 weer terug naar Oost Gelre.

Een deel van de bedrijven die met de Nightwalk Oost Gelre in Lichtenvoorde werd bezocht, opent ook de deuren tijdens de Open Bedrijvendag die op zaterdag 14 oktober in Lichtenvoorde wordt gehouden.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-09-25 07:28:47


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.