Nightride: mountainbiken door bedrijven en over donkere bospaden

– In coronatijd bleek de Nightride van organiserende fietsclub ’t Muurtje uit Aalten een dusdanig succes dat een tweede editie niet kon uitblijven. Vrijdagavond 24 februari zullen een paar honderd deelnemers op mountainbikes (MTB’s) starten voor een prestatierit door diverse gebouwen, over de Aaltense Gänkes en door de straatjes van Bredevoort en de bossen door verder het gebied in.

“Iedereen op een MTB-fiets kan meedoen”, zegt John Theissen één van de organisatoren van ’t Muurtje. De Nightride is geen fietswedstrijd, maar een prestatierit die in het donker wordt verreden over een uitdagend parcours. Er zijn twee afstanden: een Nightride van 35 kilometer en een jeugdronde van circa twintig kilometer voor jongeren tot zeventien jaar. “In Sportpark-Zuid liggen pumptrackbanen en fietsend over recreatiepark Twee Bruggen zijn gezellige lichtjes en mensen maakt het parcours van de Nightride uitdagend en bovendien verrassend.” ’t Muurtje tekent samen met de Aaltense Middenstand en Industriekring voor de organisatie van het fietspektakel.

Met een parcourtje door cultureel gebouw De Hofnar in Aalten en weer naar buiten de koers op de MTB vervolgen. – Foto: FC ’t Muurtje

De start en finishlocatie van de Nighteride 2023 is bij het eigen fietshonk, de Backyard aan Plein Zuid in Aalten. Goede verlichting is verplicht en een helm niet meer als vanzelfsprekend, aldus Theissen. Het evenement wordt opgeleukt met een dweilorkest op de Markt in Aalten. Hier staat ook het houten parcours van Kanjers voor Kanjers. En er zijn meer verrassingen opgenomen in de Nightride.

Volgens Theissen is de Nightride voor bedrijven een leuke, sportieve kans om de vrijdagmiddagborrel even uit te stellen naar de avond. Meedoen aan de rit is eens een andere manier om aan teambuilding te doen. Daarna is er gelegenheid om na te praten en te borrelen met een heerlijk broodje pulled pork en een drankje in het Kwaremont Koerse Kaffe, bekend van de Ronde van Vlaanderen.

Voorinschrijving kan via fietssport.nl en het tijdstip voor de daginschrijving is vrijdag 24 februari tussen 18.30 uur en 20.00 uur. De organisatie verwacht een paar honderd deelnemers aan de Nightride 2023.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-02-21 16:56:22


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.