Nieuwe nierzorgkliniek gaat open bij SKB Winterswijk

– Wanneer je de diagnose nierfalen krijgt, heeft dat een enorme impact op je leven. Het is dan fijn om de behandeling dicht bij huis en in een vertrouwde omgeving te krijgen die als thuis voelt. Bij en in samenwerking met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk opent Elyse Klinieken een centrum voor voor nierzorg. ” Het is een mooie stap vooruit voor nierpatiënten in de regio”, zo laat het ziekenhuis weten.

De kliniek is gevestigd in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. De kliniek werkt nauw samen met de internist-nefroloog van het SKB. Vanaf 12 juni is de zorg van start gegaan en op donderdag 6 juli willen beide zorgverleners er een officieel moment aan geven. Samen met een patiënt van de Elyse kliniek in Winterswijk verricht wethouder Elvira SchepersJanssen de officiële openingshandeling.

In de nierzorgkliniek kunnen nierpatiënten terecht voor het hele traject van poli naar pre-dialyse en tot slot hemodialyse thuis of in de kliniek. Daarnaast is de patiënt ook voor vakantiedialyse en voor-/nazorg bij transplantatie welkom.

Elyse heeft in Nederland zes klinieken voor nierzorg. Als dochter van B. Braun Medical heeft Elyse toegang tot wereldwijde kennis van nierzorg, maar door de kleinschaligheid van de kliniek zijn medewerkers betrokken bij het persoonlijke leven van de patiënt. Ze leveren zorg dicht bij huis en ondersteunen zelfredzaamheid voor een optimale kwaliteit van leven. Een patiënt heeft één behandelend internist-nefroloog, die het dossier goed kent en een vast team aan zorgverleners. Deze zijn nauw betrokken bij de behandeling en nemen de tijd om vragen te beantwoorden. Door de kleinschalige klinieken wordt een thuisgevoel ervaren en is er aandacht voor de wensen van de patiënt. Voor de regio betekent dit dat het streekziekenhuis een extra zorgvoorziening erbij heeft gekregen.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-06-17 09:17:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.