Nieuw koningspaar in Groenlo: Liane Reinders koningin en Lando Klein Gunnewiek koning

– In de strijd om het konings- en koninginneschap van de vestingstad Groenlo vormen Lando Klein Gunnewiek en Liane Reinders het nieuwe koningspaar voor het schuttersseizoen 2023-2024.

De organiserende Stichting Grolse Kermis geeft even na het middaguur het volgende commentaar: “We hadden dit jaar een lasershow in plaats van vuurwerk. Zodoende wilde Liane toch voor vuurwerk zorgen op de maandag. En dit is haar gelukt!” Liane is officieel de knuppelkoningin geworden.

De nieuwe knuppelkoningin Liane Reinders. – Foto: PR

De stichting gunde Groenlo na drie schutterskoningen een schutterskoningin. Die kwam er niet. De versierde vogel hing al eventjes te bungelen voordat in het 393e schot Nando Klein Gunnewiek het verlossende schot leverde.

De Grolse kermis viert vandaag, maandag voor de vierde dag de kermis. Op het programma staan de volksspelen waar ook groepen vakantiegangers zich voor hebben aangemeld.

Jeugdkoning Boet

Op zaterdagavond werd het koningsschieten voor de jeugd gehouden. Axel Reukers schoot als eerste de rechter vleugel eraf. Daan Hofman had de hals te pakken. Pim Reinders trof de linker vleugel. Vervolgens schoot Boet de staart/romp eraf, waarmee hij zich Jeugdkoning 2023 mag noemen.

Jeugdkoning Boet – Foto: PR

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2023-08-21 13:00:00


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.