Nieuw flexibel OV in Meddo door haltetaxiRRReis

– Sinds enige tijd bestaat er in Meddo een nieuwe flexibele vorm van openbaar vervoer: haltetaxiRRReis. De haltetaxi brengt je tegen twee keer het OV-tarief naar andere OV-haltes binnen een straal van 15 km of de dichtstbijzijnde bestaande OV-verbinding. Zo krijgen inwoners van Meddo tegen een gunstig tarief meer reismogelijkheden en een directe aansluiting op OV-verbindingen.

HaltetaxiRRReis is het nieuwe flexibele OV-alternatief in de Provincie Gelderland en is een aanvulling op de bestaande RRReis-producten in de Provincie Gelderland. Met de komst van haltetaxiRRReis is er in de hele provincie Gelderland openbaar vervoer beschikbaar. Het is een soort OV-Vangnet waarmee je op- en uit kunt stappen bij alle bestaande bushaltes in de provincie. In moeilijk bereikbare gebieden zijn er 72 extra haltetaxi-halteborden geplaatst. De haltetaxi rijdt ook op tijdstippen en dagen waarop de (buurt)bus of trein niet rijdt. Bijvoorbeeld overdag in de daluren, in de avond of in het weekend. Doordeweeks rijdt de haltetaxi tussen 06.00 uur en 01.00 uur. In het weekend en op feestdagen tussen 08.00 uur en 00.00 uur.

Omdat er in Meddo geen bestaande bushalte is, is er ook hier een speciaal haltetaxi-haltebord geplaatst in de omgeving van de Geldereschweg 40.

Met de haltetaxi reis je vanaf dat punt vlot en tegen slechts 2x OV-tarief naar een bestaande bushalte of treinstation in de buurt. De haltetaxi dient minimaal één uur van tevoren worden besteld: dit kan via de 9292 app of telefonisch via 085 – 0046699. De uitvoering en regie van de haltetaxiRRReis wordt in opdracht van de Provincie Gelderland uitgevoerd door mobiliteitsaanbieder Qarin.

Hoewel de haltetaxi al in gebruik is, vindt op 12 november een officiële onthulling plaats van het haltebord. Dit gebeurt met wethouder Wassink en met inwoners uit Meddo. Het haltebord staat in de omgeving van de Geldereschweg 40.

Geschreven door Eveline Zuurbier op 2022-10-17 06:48:19


Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@1achterhoek.nl.